НОВИНИ

25 Листопада, 2018 р., 17:42
З метою сприяння престижу української мови і літератури у молодого покоління,вшанування творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 імені Героя України Андрія Снітка 27 жовтня 2018 року пройшов ІІ (районний) етап ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, в якому взяли участь і учні 5-11 класів освітнього округу Прилісненської сільської ради.
25 Листопада, 2018 р., 08:05
Сьогодні день скорботи. В темну пору
24 Листопада, 2018 р., 09:08
24 листопада Україна відзначає свої найтрагічніші роковини - 86 річницю Голодомору 1932-1933 років. Світова історія досі не знала такого жахливого винищення народу.   Голодомор  - незагоєна рана України.1932-1933 роки- злочин, який не можливо стерти з пам'яті. Україна не забула ті жнива скорботи. Червоними слідами закарбувались в пам'яті чорно-білі фото дітей, що вмерли голодною смертю, і серце стислося від пекучого болю. ""Ні! Це не правда!" - хочеться закричати - "Людина на таке не здатна!" Так, людина...але ці комуністичні нелюди, у яких ні совісті, ні серця, вони - здатні на все. Ці московські собаки забирали останні зерна жита та кукурудзи, ламали людську волю голодом. Від голоду люди спочатку втрачали свідомість, а потім і розум. Обов'язок кожного українця шанувати пам'ять жертв геноциду. Прах семи мільйонів мучеників, невідспіваних, похованих у спільних могилах, стукає в наші серця. У день скорботи запаліть свічку та помоліться за тих людей, що в 1933-му до весни не дожили.
22 Листопада, 2018 р., 09:14
Для карасинців це не просто престольний празник храму, а привід зібратися всією сільською родиною та відзначити найкращих людей громади. Розпочалися святкування у церкві святого архистратига  Михаїла, якому вже понад 327 років, де відбулася святкова літургія.
21 Листопада, 2018 р., 18:09
21 листопада, з метою виховання патріотизму та вшанування Героїв Небесної сотні бібліотекою-філією села Городок підготовлено та проведено урок мужності до Дня Гідності та Свободи «За Україну, за її волю, за честь і славу, за народ», який проводився у приміщенні НВК за допомогою завідувача клубом-філією та вчителя музики.          Ведучі заходу Наталія Голодюк (8 кл.), Вікторія Громик (7 кл.) та завідувач бібліотекою-філією Лариса Горайчук ознайомили всіх присутніх з Указом Президента України від 13 листопада 2014 року щодо установлення в Україні Дня Гідності та Свободи, відкрили захід Державним Гімном України, оголосили хвилину мовчання, розповіли про причину початку Революції Гідності.          Вчитель музики Іванна Мельник та завідувач клубом-філією Олена Лісовецька провели показ слайдів на тему «Хронологія майдану» та «Наші односельчани в АТО», презентували відео-фільм «Зима, що нас змінила».          На захід було запрошено свідка подій на майдані, жителя села Городок Івана Пилиповича Шилака, який розповів про атмосферу майдану під час Революції Гідності у 2013-2014 роках, пережиті хвилювання, емоції та відчуття, надав фото світлини тих історичних доленосних подій та побажав усім жити у мирі.          Поетичні твори декламували Анна Глущик (6 кл.), Софія Вакуліч, Ірина Крисик, Аліна Момонт (8 кл.), Богданна Левчик (5 кл.), Анастасія Ковальчук (7 кл.). Учні 9 класу Мирослава Семенюк, Софія Шворак та Вікторія Борисюк здійснили інсценізоване запалювання свічок пам’яті про Небесну сотню.          Завершила захід завідувач сільською бібліотекою словами римського державного діяча, філософа Цицерона, який на публічному виступі сказав «…Люблять Батьківщину не за те, що вона велика, а за те, що вона твоя» та запросила всіх  на огляд тематичної полички «У пам’ять про Небесну Сотню».   Завідувач бібліотекою-філією села Городок Лариса Горайчук
21 Листопада, 2018 р., 09:12
Щороку  21 листопада  в нашій країні відзначають День Гідності та Свободи, встановлений Указом Президента України Петра Порошенка у 2014 році. Цього дня українці віддають шану патріотизму й мужності громадян, що стали учасниками Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013-2014 років, піднялися на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.
09 Листопада, 2018 р., 14:44
Шановні працівники культури, майстри народного мистецтва, аматорські колективи та окремі виконавці, щиро і сердечно вітаємо вас зі святом, з Всеукраїнським днем працівників культури та аматорів народного мистецтва!
03 Листопада, 2018 р., 11:03
02.11.2018 року Ратнівським районним судом Волинської області увалено вирок, яким голову Маневицької селищної ради Гаврилюка Олесандра Оксентійовича визнано невинним та виправдано за відсутністю у його діях складу кримінального правопорушення передбаченого частиною 3 статті 368 КК України, обвинувачення за яким було пред’явлено в літку 2017 року.
01 Листопада, 2018 р., 13:40
До нашої громади із дружнім візитом завітав сьогодні Дорошук Анатолій Васильович - очільник Цуманської громади зі своєю командою. Представники Цуманської громади приїхали обмінятися досвідом.  Гостям було цікаво дізнатися про те, як функціонує громада, як приймаються рішення, єдина структура адміністрації сільської ради, бюджет, облаштування та діяльність закладів освіти. Керуючу справами (секретаря) виконкому Ковш Світлану Володимирівну цікавило питання створення центральної бухгалтерії закладів освіти громади. Слупачик Н.О. - в.о.начальника гуманітарного відділу Прилісненської сільської ради - поділилась досвідом роботи гуманітарного відділу. Для представників Цуманської громади було важливо поспілкуватися з тими, хто працює по- новому.  Робоча зустріч пройшла дуже продуктивно. Візит був корисним і для працівників Прилісненської сільської ради, яких цікавили питання щодо організації діяльності ЦНАПу в ОТГ, надходжень до бюджету від діяльності ЦНАПу. Обговорили також можливості подальшої співпраці.
31 Жовтня, 2018 р., 18:58
30 жовтня на базі Центральної бібліотеки Прилісненської сільської ради відбувся другий етап обласного тренінгу з питань реформування системи бібліотечних послуг в умовах об’єднаних територіальних громад , який організовувала Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олени Пчілки.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чого не вистачає для розвитку туристичного потенціалу громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь