Звіт сільського голови про роботу виконавчих органів ради за 2021 рік

Дата: 30.12.2021 10:30
Кількість переглядів: 1748

 Шановні жителі громади!

Швидко промайнув  ще один рік життя нашої громади. Хочу поділитись з вами досягненнями  та  думками щодо подальшого життя та розвитку нашої територіальної громади.

У році, що минає, було  проведено 16 сесійних засідань, на яких прийнято 865 рішень. Найбільше було прийнято рішень, що стосувались земельних питань – 530. В основному приймались рішення:

- надання дозволів на розробку проектів  землеустрою щодо відведення земельних ділянок для будівництва, обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд, ведення особистого селянського господарства, ведення городництва – 82;

-надання дозволу на розробку технічних документацій щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) для ведення особистого селянського господарства (земельних часток (паїв)) – 112;

- надання дозволів на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, цільове призначення яких змінюється – 134;

-затвердження проектів  землеустрою щодо відведення земельних ділянок для будівництва, обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд, ведення особистого селянського господарства, ведення городництва, технічних документацій щодо встановлення відновлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) для ведення особистого селянського господарства (земельних часток (паїв)) – 202.

Найбільшим платником податків з оренди сільськогосподарських комунальних земель залишається ТОВ «БіоБеррі» - 362950 гривень, продано на торгах дві земельні ділянки на загальну суму 378900 гривень.

При сільській раді працює чотири постійно діючі депутатські комісії. Так, комісією з питань містобудування, будівництва, земельних відносин, благоустрою та охорони природи проведено 12 засідань, де розглянуто 351 заяву.

Комісією з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку,  комунальної власності та сфери послуг проведено 14 засідань, де розглядались питання, що стосувались змін до бюджету  територіальної громади, створення комунальних підприємств «Бюро землеустрою та містобудування» та «Прилісненадраресурс» Прилісненської сільської ради.

Комісією з питань освіти, культури, молоді, фізкультури і спорту, охорони здоров’я та соціального захисту населення проведено 11 засідань. Основні питання, які порушувались на засіданні комісії, це створення Центру культури, дозвілля та спорту Прилісненської сільської ради, призначення директора цієї установи  та створення закладів загальної середньої освіти Прилісненської  сільської ради Волинської області.

Комісією з питань прав людини, законності, депутатської  діяльності і етики проведено 2 засідання.

Виконавчим комітетом сільської ради на 15 грудня проведено 16 засідань, на яких прийнято 140 рішень. Це:

  • рішення з питань виконання бюджету Прилісненської територіальної громади;
  • розгляду звернень громадян; 
  • про сплату податків до бюджету об’єднаної територіальної громади підприємствами, які знаходяться на території Прилісненської сільської ради;
  • про порушення клопотання до обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім»;
  •  про організацію оздоровлення та відпочинку дітей шкільного віку влітку 2021 року;
  • про утворення міждисциплінарної команди для організації соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах на території Прилісненської сільської ради, затвердження її складу та положення;
  • про схвалення Програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді Прилісненської сільської ради на 2021-2025 роки;

- про надання службового житла;

- про порушення клопотання про присвоєння почесного звання «Мати-героїня» ( 11 клопотань);

- про затвердження положення про робочу групу з розробки Комплексного плану просторового розвитку території Прилісненської сільської територіальної громади;

- про здійснення повноважень у сфері державної реєстрації народження, фізичної особи та її походження, шлюбу, смерті;

- про роботу закладів комунальної сфери.

Прилісненська громада єдина громада з Волині, котра виграла конкурс по підтримці впровадження Просторового планування разом з U-LEAD. Розробляємо технічне завдання на цей важливий документ та в подальшому залучаємо кошти на сам комплексний план просторового розвитку громади, а це орієнтовно 2.5-3 млн. грн. Процес впровадження триватиме близько півтора року. Підписано меморандум з Програма EGAP, Фонд Східна Європа, що дало змогу приєднатись до Платформи СВОЇ (найближчим часом запрацює чат-бот та більш привабливий вебсайт громади).

Встановили програмне забезпечення Q-GIS та знайшли людину котра навчилась користуватись цим продуктом. Чим вона сьогодні займається: власними силами працює над розробкою геопорталу громади. Оцифровує та наносить на карти дані по Прилісненській ТГ (пайовий фонд, генеральні плани, дороги, заповідний фонд, межі діючих ліцензій на видобуток корисних копалин, комунікації, незареєстровані земельні ділянки та багато інших даних).

Що це дає: в першу чергу скорочує час на пошук інформації в паперовому вигляді; дає змогу проводити системний аналіз того, що відбувається в громаді; робить нашу громаду більш інвестиційно привабливою.

Хочу зазначити, що нам пропонували купити готове рішення (з набагато меншим наповненням) за кількасот тисяч гривень, але ми пішли своїм шляхом.

Щоб збільшити туристичну привабливість громади та віднайти можливості для грантового фінансування, власними силами розробляємо туристичний паспорт громади. Виготовили проморолик Прилісненської громади на який не витрачено жодної гривні з бюджету. Якби замовляли в підприємців, то така робота коштувала б від 30 000 і вище.

Запустили два комунальних підприємства. «Бюро землеустрою» вже сьогодні розробляє документацію із землеустрою для жителів та підприємств і перші ділянки засвітились в «Публічній кадастровій карті». Для потреб підприємтва придбано геодезичне обладнання на суму 130990 гривень.

«Прилісненадраресурс» на етапі отримання спецдозволів на видобуток корисних копалин (сапропель, торф, глина, пісок). Виготовили паспорт геонадр, в якому зібрана вся наявна інформація по корисних копалинах в громаді (якість, кількість, межі родовищ, спецдозволи та інша інформація).

Активно проводиться робота над створенням комунальних лісів громади, що дасть змогу забезпечити в опалювальний сезон сировиною заклади освіти, садочки, заклади культури і т.д.

 

Відділом «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету станом на 01.12.2021 року надано понад 6 тисяч адміністративних послуг:

  • Державна реєстрація права власності на нерухоме майно, права довірчої власності як способу забезпечення виконання зобов’язання на нерухоме майно, об’єкт незавершеного будівництва – 646;
  • Державна реєстрація речового права, похідного від права власності– 591;
  • Державна реєстрація створення юридичної особи (крім громадського формування та релігійної організації) - 60;
  • Надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у користування – 90;
  • Призначення пільги на придбання палива, у тому числі рідкого, скрапленого балонного газу для побутових потреб – 263;
  • Призначено державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям - 358;
  • Надання субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива – 312;
  • Надано послуг з питань місцевого значення, земельних питань – близько 3 тисяч;
  • Вчинено за 11 місяців цього року -397 нотаріальних дій.
  • Зареєстровано актів цивільного стану: про народження – 54, про шлюб – 10, про смерть – 125.

На 01 грудня 2021 року надійшло від громадян 563 звернення, з них письмових – 432, усних – 131. Отримано на ім’я сільського голови, сільської ради та виконавчого комітету – 2 760 листів, надіслано від імені сільського голови -   1 279 .

Протягом 2021 року надійшло  493 звернень громадян, з них письмових – 351 звернень, усних – 142 звернення. В свою чергу направлено  1100 вихідної документації.

Для потреб сільської ради придбано новий легковий автомобіль на суму 447500 гривень.

 Благоустрій

Протягом звітного періоду в усіх населених пунктах ради проведено благоустрій кладовищ, територій установ, організацій, прилеглих територій житлових будинків громадян. Ліквідовано стихійні смітттєзвалища в населених пунктах ради.

Житлово-комунальним підприємством Прилісненської сільської ради організовано централізований вивіз сміття від індивідуального сектору, всього укладено 1718 договорів та 51 договорів із юридичними особами.  В 2022 році цю роботу планується налагодити в інших населених пунктах громадиДля цих потреб сільською радою закуплено 55 контейнерів для сміття на суму 196099 гривень. Проведено очищення водонапірної башні на суму 50000 гривень, яка забезпечує питною водою житловий масив «Сойне».

Керівником житлово-комунального підприємства В.В.Барвановим проведено роботу щодо погашення заборгованості з різниці в тарифах за рахунок субвенції з державного бюджету на суму 876541 гривень. Ми єдина сільська громада у Волинській області та чотири міських громад, які отримали відповідне відшкодування від держави.

Всього на благоустрій населених пунктів використано 309 000 гривень.

Для електрофікації нових житлових масивів в с.Тоболи та в с.Городок виділено 413116 гривень.

З метою розвитку дорожньо-транспортної мережі населених пунктів ради за звітний період:

-виділено 100000 гривень для виготовлення проектно-кошторисної документації на проведення капітального ремонту дорожнього покриття вулиць, через які пролягає дорога  Р-14.

 -проведено капітальний ремонт дорожнього покриття по вулиці Вишнева в селі Городок на загальну суму                      1616000  гривень.

-проведено поточний ремонт дорожнього покриття вулиці Любешівська в селі Тоболи на загальну суму 50000  гривень.

В рамках інтернет-субвенції проведено швидкісний інтернет в с. Замостя із вартістю робіт майже 80 000 гривень. Змогли знизити цю суму від початкових пропозицій майже в 2 рази, що дало змогу не залучати жодної гривні на закупівлю з місцевого бюджету.

Медицина

Центр первинної медико-санітаної допомоги надає первинну медичну допомогу жителям Прилісненської громади, кількість укладених декларацій з лікарями амбулаторій - 7153, загальна кількість працівників 35, з яких 5 лікарів, 20 середнього медперсоналу, 4 – молодшого медперсоналу та 6 техпрацівників.

За 11 місяців 2021 року Центр отримав дохід  у сумі  4 653 909,27 гривень.

З них:

кошти місцевого бюджету  324 735, 92 гривень;

надані для Центру за програмою розвитку первинної медико-санітарної допомоги  Прилісненської сільської ради на  засадах сімейної медицини  на 2021-2025 роки  на заробітну плату працівників стоматологічного кабінету -146 953,89 гривень;

на медикаменти з місцевого бюджету витрачено - 46 643,95 гривень;

на  медикаменти на  стоматологіний кабінет - 13 000 гривень;

на рецепти пільгові - 24  469,10 гривень;

на калоприймачі – 9 174,85 гривень.

Для забезпечення роботи структурних підрозділів Центру у зимовий період з місцевого бюджету виділено-32 843,95  гривень.

з них:

на дрова - 12 000,00 гривень;

брикет – 20 843,95 гривень;

комунальні послуги (водо – і теплопостачання) разом, виділено коштів - 245 248,02 гривень.

Кошти, що надійшли за 11 місяців  2021 року по договору з Національною службою здоров’я України за деклараціями лікарів становлять - 4 329 483,92 гривень.

За 11 місяців витрачено -   4 104 024,51 гривень, з них:

зарплата з нарахуваннями - 3 250 582,80 гривень;

медикаменти та перев’ язувальні матеріали -502 680,35 гривень;

інші матеріали (папір, бензин, засоби індивідуального захисту і інше) - 350 761,36 гривень.

Соціальний захист

Соціальний захист Прилісненської громади спрямований на забезпечення реалізації державної політики з питань підтримки сім’ї, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків прав і свобод внутрішньо переміщених осіб, соціальної інтеграції осіб з інвалідністю тощо.

Одне з головних завдань удосконалення системи соціального захисту в умовах децентралізації – забезпечити кожній людині безперешкодний доступ до соціальної підтримки, адміністративних послуг соціального характеру за місцем свого проживання. Тепер саме у громаді приймаються заяви та документи для призначення соціальної допомоги. Протягом 2021 року прийнято від громадян 2993 пакети документів.

В громаді здійснюється забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення.

        Відповідно до вимог Указу Президента України від 02 липня 2016 року  № 284/2016 сформовано та надіслано разом з клопотанням 11 пакетів документів на присвоєння почесного звання „Мати-героїня” жителькам Прилісненської громади, які народили і виховали до восьмирічного віку п’ятеро і більше дітей.

Ведеться облік дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. Станом на 23 грудня 2021 на обліку перебуває 13 дітей, батьки яких ухиляються від виконання батьківських обов’язків; 5 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

До Міжнародного дня людей похилого віку надано допомогу 49 одиноким та одинокопроживаючим громадянам на суму 12740 гривень, до Міжнародного дня людей з інвалідністю, надано допомогу  34 сім’ям, які виховують дітей з інвалідністю на суму 10200 гривень.

Всього у звітному періоді на засіданнях комісії розглянуто 85 заяв мешканців населених пунктів Прилісненської сільської ради про надання матеріальної допомоги, а саме: 50 заяв громадян щодо надання одноразової допомоги на лікування (виділено 81 000 грн); 8 заяв на поховання (виділено 8000 грн); 3 заяви щодо ліквідації наслідків пожежі (виділено 4000 грн); 3 заяви про вирішення житлово-побутових питань у зв’язку із складним матеріальним становищем як багатодітним сім’ям (виділено 5000 грн); 1 заява на покращення житлово-побутових умов проживання членам сім’ї загиблого учасника АТО (виділено 1000 грн); 18 заяв від постраждалих внаслідок стихійного лиха (буревію) жителів села Карасин (виділено 25 410 грн) та 2 заяви від постраждалих жителів села Рудка-Червинська (виділено 13 695 грн. Всього виплачено допомог на загальну суму 138 105 грн. (в тому числі з резервного фонду – 39 105 грн).

Фінансування видатків, пов’язаних з відшкодуванням коштів на пільгове медичне забезпечення постраждалих осіб, здійснюється шляхом надання субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам. Рішенням сесії Камінь-Каширської районної ради від 17 грудня 2020 року № 2/5 «Про районний бюджет на 2021 рік» кошти субвенції розподілено між територіальними громадами району, зокрема Прилісненській територіальній громаді надійшли кошти субвенції в сумі 527,1 тис. грн., які повністю використано протягом 2021 року.

        З метою надання особам/сім’ям комплексу соціальних послуг, яких вони потребують 25 листопада 2020 року утворено комунальний заклад «Центр надання соціальних послуг Прилісненської сільської ради».

 9 соціальних робітників обслуговують 64 особи, яким надається допомога в самообслуговуванні, пересуванні в побутових умовах, веденні домашнього господарства за місцем проживання одиноких та одиноко проживаючих людей похилого віку та людей з інвалідністю, які не в змозі обійтися без сторонньої допомоги.

Протягом поточного року здійснено 53 перевезення спецавтотранспортом осіб з інвалідністю, осіб з захворюванням опорно-рухового апарату та інших маломобільних груп населення Прилісненської громади (на забезпечення пально-мастильними матеріалами спецавтотранспорту використано 12 331 грн. 12 коп.).

На утримання 2 осіб, які проживають у відділенні стаціонарного догляду для проживання в с. Чарторийськ відшкодовано 200 тис. грн.         

Освіта

У новому 2020-2021 навчальному році в закладах освіти громади розпочали навчання 1359 учнів, об’єднані  в 99 класів. Вперше сіли за парти 117 першокласників. Від сільської ради були придбані подарунки для першокласників на суму 7600 гривень.

Завдяки фінансуванню Прилісненської сільської ради та допомоги держави і області, на виділені кошти субвенції  на забезпечення Нової української школи у розмірі 633076 гривень, в т.ч. співфінансування – із місцевого бюджету в сумі 106027 гривень. Придбано 11 принтерів, 10 телевізорів, 7 ламінаторів. Своє навчання діти почали за сучасними одномісними, зручними, кольоровими партами – 117 комплектів одномісних парт і стільців на суму 116 578 гривень, із них субвенція НУШ та 70688 гривень - місцевий бюджет. Закуплений дидактичний матеріал на суму 128251 гривень, з яких 11661 гривень – місцевий бюджет.

За залишки освітньої субвенції :

- проведено поточний ремонт харчоблоку ОЗЗСО «Прилісненський ліцей» на суму 570 000 гривень;

- на заміну даху в Серхівській гімназії закуплено матеріали на суму 348000 гривень;

-  на заміну даху в Новочервищанському ліцеї закуплена металочерепиця на суму 172076 гривень. Замінено в цій школі шість енергозберігаючих вікон на суму 49834 гривень, замовлено сушки для рук на суму 4662 гривень.

- на ремонт системи опалення ОЗЗСО "Тоболівський ліцей Прилісненської сільської ради Волинської області" затрачено 373762 гривень, заміну п’ятнадцяти вікон та дверей на енергозберігаючі на суму  149707 гривень. Закуплено ноутбук для бухгалтера та принтер вартістю 21000 гривень,  придбані  столи в учительську на суму 15949 гривень.

- виділено 100000 гривень на ремонт для перших класів в закладах освіти.

- завершено тепломодернізацію Городоцької гімназії на загальну суму 4 951 447 гривень.

З субвенції на надання державної підтримки особам  із особливими освітніми потребами були придбані предмети, матеріали,  тринажери (дидактичні засоби та матеріали) - 64800 гривень.

У закладах загальної середньої освіти громади працює 257 педагогічних працівників. Рівень доплати за престижність педагогічної праці складає 20%.

На реалізацію заходів по Програмі розвитку освіти Прилісненської сільської ради на 2018-2022 роки, у 2021 році було спрямовано 70000 гривень місцевого бюджету.

На високому рівні проходить в громаді і робота з обдарованими дітьми. Учні разом із педагогами беруть активну участь в олімпіадах, конкурсах, захистах науково-дослідницьких робіт, фестивалях місцевого, обласного, Всеукраїнського рівня та мають ряд перемог. Відповідно до Програми розвитку освіти Прилісненської сільської ради на 2018-2022 роки 35 учнів, призерів конкурсів та фестивалів, змагань обласного та всеукраїнського рівнів були нагороджені  матеріальною винагородою на загальну суму 18100 гривень. Педагогів, які підготували переможців конкурсів, також отримали премії від 400 до 19000 гривень.

У 2021 році забезпечено безкоштовне підвезення 92 учнів та 15 педагогів до місця навчання, роботи і додому 3 шкільними автобусами.

Дошкільна освіта

В громаді функціонує 4 заклади дошкільної освіти де здобувають освіту 241 дитина віком від 2 до 6 років. У громаді стовідсотково охоплено дошкільною освітою дітей п’ятирічного віку.

Організація харчування проводилась відповідно до нормативно-правових документів. Вартість харчування становить 26 гривень. З них: 50% - бюджетні кошти (13 грн.) та 50% (13 грн.) – батьківська плата. Звільнені від плати чи сплачують 50 % окремі категорії громадян На харчування дітей у садочках з місцевого бюджету було виділено 409200 гривень.

 Заробітна плата персоналу дитячих садочків за 2021 рік загалом по усій громаді склала 7748806 гривень

Проведено ремонт системи опалення в ЗДО «Котигошко» с.Тоболи Прилісненської сільської ради в сумі 153773 гривень. Придбано ноутбук за 14000 гривень, холодильну камеру за 8000 гривень. На атестацію робочих місць за умовами праці витрачено 5145 гривень.

Закуплено ноутбук для Новочервищанському ЗДО «Берізка» за 20000 гривень та бензопилу 10000 гривень. На поточний ремонт котла витрачено 2290 гривень.

Загальні видатки на забезпечення дошкільної освіти становлять 8940241 гривень.

Усім вихованцям закладів дошкільної освіти закуплено новорічні подарунки на суму 20000 гривень.

 

Освіта дітей з особливими освітніми потребами

  З метою забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, надання психолого-педагогічної допомоги та забезпечення системного кваліфікованого супроводу у громаді діє Інклюзивно-ресурсний центр Прилісненської сільської ради. З державної субвенції виділено 853489 гривень на заробітну плату педагогічних працівників. На ремонт теплопостачання центру затрачено 56660 гривень. На обліку КУ «Інклюзивно-ресурсний цент» перебуває 71 дитина, постійно відвідує 35 дітей.

Для дітей із особливими освітніми потребами організовано індивідуальне навчання 5 учнів та інклюзивне навчання для 20 учнів в 8-ох закладах освіти.

 

Хід літньої оздоровчої компанії в 2021 році

Прилісненська сільська рада всіляко сприяє оздоровленню та відпочинку дітей. У 2021 році планувалось відкриття літніх мовних таборів з денним перебуванням на базі закладів освіти, але в зв’язку з епідеміологічною ситуацією захворюваності на COVID-19 робота пришкільних майданчиків так і не розпочалася.

За кошти місцевого бюджету (46200 гривень закуплено 9 путівок для відпочинку дітей пільгових категорій у закладі відпочинку «Світязь» с.Пульмо Шацького району.

5 дітей пільгових категорій були направлені на оздоровлення в табір ДП «Артек» (Пуща-Водиця),  4 дитини в табір «Молода гвардія» за кошти «соцзахисту».

 

Фізична культура і спорт

             У Прилісненській територіальній громаді у 2021 році ведеться належна робота щодо розвитку фізичної культури та спорту. З метою реалізації державної політики у цій сфері, а також поліпшення здоров’я, фізичного і духовного розвитку населення рішенням сільської ради від 24 грудня 2020 року № 4/8  затверджена Програма розвитку фізичної культури і спорту на 2021-2025 роки.

На розвиток фізичної культури і спорту Прилісненської  територіальної громади у 2021 році було затрачено  340592 гривень. Придбано спортивний інвентар на 73000 гривень. 169000 гривень щатрачено на реалізацію спортивно-масових та фізкультурно-оздоровчих заходів, передбачених Програмою розвитку фізичної культури і спорту Прилісненської сільської ради на 2021-2025 роки.

Прилісненська сільська рада створила цьогоріч Центр, культури, дозвілля та спорту Прилісненської сільської ради (ЦКДС). Роботу Центру забезпечують 14 працівників закладів освіти та 3 працівники ЦКДС. Окрім того на добровільних засадах займаються організацією спортивно-масової роботи жителі громади. Фізкультурно-спортивною роботою охоплено всі населені пункти територіальної громади. 148 осіб займається у гуртках спортивного профілю при ЦКДС: гуртках з легкої атлетики (24 осіб), з волейболу (21 особа), з аеробіки (25 осіб),  з футболу (78 осіб).

У закладах освіти окрім уроків фізичної культи, працюють 5 фізкультурно-оздоровчих гуртків та спортивних секцій з 4 видів спорту. Заняттями в них охоплено 72 учні.

Проводились різноманітні спортивні-масові заходи «Веселі старти» серед учнів 3-4 класів, фестиваль «Тато, мама, я - спортивна сім'я», змагання з шашок, шахмат та настільного тенісу. У закладах освіти були проведені Олімпійські тижні. В окружному етапі Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей «Олімпійське лелеченя» взяли участь 10 команд Прилісненської громади.

Цього року вперше було проведено Відкритий Чемпіонат Прилісненської сільської ради з футболу, в якому взяли участь 6 футбольних команд. Було проведено також Кубок Прилісненської громади з футболу. Для покращення фізкультурно-оздоровчої роботи за місцем проживання на території Прилісненської сільської ради відбувалися різноманітні спортивно-масові заходи: змагання серед молоді, присвячені Дням села, Міжнародному дню захисту дітей, Дню здоров’я, Дню фізичної культури та спорту, Дню захисників та захисниць України, Всесвітньому дню футболу тощо.

Для покращення спортивної матеріально-технічної бази закладів загальної середньої освіти Прилісненської сільської ради проведено благоустрій та поточні ремонтні роботи на 10 спортивних майданчиках, що знаходяться біля закладів освіти.

Окремо сільською радою виділено кошти на придбання сітки для футбольних воріт спортивного майданчика зі штучним покриттям та двох сільських стадіонів, спортивного інвентарю для закладів загальної середньої освіти та Центру культури, дозвілля та спорту – 70000 гривень.

У ході реалізації Програми розвитку фізичної культури і спорту на 2021-2025 роки у 2025 році було використано 169 000 грн., а саме на такі заходи:

Команда  U – 11 зайняла ІІІ місце та є Бронзовим призером дитячо-юнацької футбольної ліги Волині 2020 – 2021 року в Першій лізі та бронзовим призером осіннього фестивалю футболу «KOVEL  CUP TIME» у срібній лізі. Команда U – 9  стала бронзовим призером дитячо-юнацької футбольної ліги Волині 2020 – 2021 років у Вищій лізі.

 

Культура

Незважаючи на карантин, культура у громаді продовжила свій розвиток. З приєднанням Тоболівського та Новочервищанського старостинських округів, в громаді функціонує 10 бібліотек та 11 закладів культури клубного типу. Рішенням сільської ради від 26.02.2021 року № 6/9 створено Центр культури, дозвілля та спорту Прилісненської сільської ради (ЦКДС) на базі будинку культури с.Прилісне. При центрі створено відділ спортивно-масової роботи, завдяки якому жителі громади мають можливість займатися на безоплатній основі у гуртках спортивного спрямування (волейбол, футбол, фітнес, легка атлетика). Загалом по Програмі розвитку культури, мистецтва та охорони культурної спадщини Прилісненської сільської ради на 2021-2025 роки використано 88000 гривень на культурно-мистецькі заходи. Серед основних заходів можна відмітити фестиваль «Хай минає рід біда, йде до хати коляда», відзначення 30-ї річниці незалежності України, заходи до Міжнародного жіночого дня та Дня матері, масові гуляння до Дня села Прилісне, до Дня села Тоболи, Дня села Серхів, до Дня святого Миколая та інші. При закладах культури клубного типу діє 25 клубних формувань. Культурно-освітню роботу забезпечують 8 працівників.

На заробітну плату працівникам бібліотечних закладів витрачено 1317061 гривень, клубних закладів – 1253584 гривень, КУ «Школа мистецтв» - 1197951 гривень. На придбання інвентарю, обладнання для закладів культури всіх типів  витрачено 227 576 гривень.

З метою охоплення більшої кількості дітей мистецької освітою введено додаткові 1,5 ставки викладача мистецької школи, з яких 1 ставка викладача образотворчого мистецтва та 0,5 ставки викладача музичних дисциплін. Зараз у школі мистецтв навчаються 162 учнів. Для мистецької школи закуплено фортепіано на суму 15000 гривень, завдяки чому діти із с.Тоболи мають можливість здобувати мистецьку освіту по місцю проживання. Для якісного проведення занять, зменшення травматизму закуплено мати-татамі для дітей хореографічного відділення, на що витрачено 16000 гривень.

Покращено й матеріально – технічну базу мереж закладів клубного типу. На ремонтні роботи в будинку культури с.Нові Червища витрачено 49 000 гривень. У клубні заклади сіл Рудка-Червинська та Тоболи закуплено акустичні системи вартістю понад 97000 гривень. У будинку культури с.Прилісне придбано енергозберігаючі вікна вартістю 49900 гривень. Для директора новоствореного Центру культури, дозвілля та спорту придбано принтер та ноутбук.

Не оминули увагою й бібліотечні заклади. Ще з початку року для бібліотек сіл Тоболи та Нові Червища придбано принтери з метою надання якісних бібліотечних послуг. В грудні 2021 року у бібліотеку та клуб села Рудка-Червинська закуплено ноутбук та принтер. З місцевого бюджету для публічних бібліотек було виділено 30000 гривень на поповнення бібліотечного фонду, за які було закуплено 264 примірники літератури, за рахунок платних послуг закуплено 107 примірників літератури на суму 8755 гривень.

 На передплату періодичних видань на 2022 рік виділено 34000 гривень.

Планів роботи на майбутнє  ще досить багато. Хотілося б, щоб вони втілилися в  реальність.

Зичу нам усім миру, добра, злагоди, достатку та нових звершень.

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чого не вистачає для розвитку туристичного потенціалу громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь