Рекомендації для підприємств, установ та організацій щодо карантину!!!
РЕКОМЕНДАЦІЇ
для закладів торгівлі та громадського харчування та інших громадських установ
За даними Міністерства охорони здоров'я в Україні на сьогодні за результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру отримано 5 позитивних результатів на COVID-19: в Чернівецькій (4 випадки) та Житомирській (1 летальний випадок) областях. Загалом вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я України дослідила більше 500 зразків від осіб з підозрою на коронавірусну інфекцію.
Урядом та органами місцевої влади прийнято ряд рішень про введення в дію карантинних заходів у відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211, розпорядження облдержадміністрації від 11 березня 2020 року. Проведено профільні комісії з питань запобігання занесення та поширення коронавірусної інфекції на території області (рішення комісії з питань техногенно — екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 10 березня 2020 року № 4).
Основні рекомендації для підприємств установ, організацій:
- обмежити проведення масових заходів, які сприяють скупченню людей;
- не відвідувати робочі місця хворим особам, а також якщо ви знаходились в контакті з хворим необхідно самоізолюватись щонайменше напротязі 14 днів ;
- створити запас миючих, дезіфікуючих та антисептичних засобів та засобів гігієни (мило для рук, сухі чи електрорушники), засобів захисту органів дихання (маски, респіратори);
- проводити часте прибирання з миючими та дезіфікуючими засобами, особливо звернути увагу на необхідність частого протирання місць контакту руками (ручки дверей, спинки стільців, поручні східців, в закладах торгівлі - прилавки, дверні ручки холодильників, в закладах громадського харчування - також столи, спинки стільців, водопровідні крани, дозатори мила в санвузлі).
- налагодити режим регулярного провітрювання приміщень, щонайменше протягом 5- 10 хв щогодини;
- продавцям закладів торгівлі, громадського харчування в зв'язку з частим контактом з монетами та паперовою валютою, користуватись антисептиком для рук, миття рук з милом здійснювати максимально часто.
- громадський транспорт також повинен підлягати дезінфекційній обробці, при цьому також необхідно приділяти увагу дезобробці ручок дверей, опорних конструкцій для пасажирів, вікон, підлоги в середині транспортних засобів.
- з метою ефективності дезінфекції звертайте увагу на інструкцію (регламент) до дезінфікуючого засобу і розводити робочий розчин необхідно у відповідності до рекомендацій інструкції.
Маневицьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області