A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прилісненська ТГ
Волинська область, Камінь-Каширський район

28 липня - День Державності України

Дата: 28.07.2023 08:38
Кількість переглядів: 177

Фото без опису28 липня - День Державності України – пам’ятна дата, покликана нагадувати, що українське державотворення має понад тисячолітню традицію, а його витоки – у Руській середньовічній державі, центром якої був Київ. Звідси родом і наш герб, і грошова одиниця. День Української Державності відзначається у День Хрещення Руси-України, а у церквах вшановують пам’ять Київського князя Володимира Великого.

Знання історії нашого державотворення в усій тяглості є потужною силою проти маніпуляцій історичними фактами в умовах інформаційної війни рф проти України.

Державність є уособленням шляху нації до власної держави. Ядром державності – є воля до самовизначення, історичний досвід народу, його менталітет і правові традиції. А держава – це спосіб забезпечення і запорука цілісного існування нації.

Ознаками успішної державності – є втілене право нації на незалежність, ефективний державний апарат і дієздатне військо, система юридичних норм, міжнародне визнання держави та її правова ідентифікація в світі.

Держава і державність нероздільні як дерево і коріння. Без історичного коріння держава не може існувати. Історія дає суспільству усвідомлення зв’язку поколінь та конструювання спільного шляху.

Український інститут національної пам’яті підготував інфографіку, яка розповідає, що Україна успадкувала від різних державних утворень у своїй історії. Завантажити візуалізацію можна за посиланням.

Також можна подивитися 15-хвилинний анімаційний фільм «Історія України за 15 хвилин» із субтитрами українською або англійською мовами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чого не вистачає для розвитку туристичного потенціалу громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь