Прилісненська ТГ
Волинська область, Камінь-Каширський район

Відбулася зустріч із предстванками ДП «Ліси України» в місті Київ

Дата: 31.05.2023 10:55
Кількість переглядів: 104

Фото без опису30 травня відбулася зустріч представників п’ятьох громад України, членів Асоціації міст України, із ДП «Ліси України» в місті Київ про наболілі питання у сфері лісової галузі, яка зачіпає інтереси громад.

Із числа запрошених була і Прилісненська громада, яку представляв заступник голови Гнатюк Олексій Іванович. Обговорювали критичні питання громади із керівником ДП «Ліси України» Юрієм Болоховцем, керівником Держлісагенства Віктором Смалем, директором Асоціації міст Олександром Слобожаном, народним депутатом України, головою МФДО «Відновлення та розвиток Лісів України» Олесандром Матусевичем та іншими представниками Асоціації міст та ДП «Ліси України».

 Прилісненська сільська рада підняла для вирішення такі ключові питання сьогодення:

  1. Вирішення земельних спорів щодо включення до матеріалів лісовпорядкування земель сільськогосподарського призначення Прилісненської сільської ради, в тому числі власників земельних паїв, до матеріалів лісовпорядкування 2012-2013 років, які були помилково внесені без погодження відповідних рад в межах Прилісненської ОТГ на той момент.
  2. Погодження документації із землеустрою земель лісогосподарського призначення із суміжником- Прилісненською сільською радою, оскільки розробники документації допускаються помилки в частині визначення цільового призначення земель, що призводить в подальшому до судових спорів.
  3. Підняття рентної плати за лісові землі, оскільки 2/3 території громади вкриті лісами, а надходження від такої ренти до бюджету громади не значне.
  4. Доцільність існування спеціалізованих лісогосподарських підприємств комунальної форми власності у зв’язку із прийняттям окремого закону про створення публічно акціонерного товариства «Ліси України».
  5. Працевлаштування працівників місцевих держлісгоспів при оптимізації штатів ПАТ «Ліси України».
  6. Співпраця між громадою та ДП «Ліси України» у будівництві лісових доріг та їх експлуатації всіма власниками транспортних засобів.
  7. Можливість відчуження земельних ділянок лісогосподарського призначення в межах населених пунктів для житлової забудови шляхом договору міни земельними ділянками між ДП «Ліси України» та громадою, оскільки багато молодих сімей, в тому числі учасників бойових дій, не мають земельних ділянок під забудову.

 

За результатами зустрічі озвучені питання будуть опрацьовані та подальша їх реалізація буде представлена на наступній зустрічі.

Про хід подальших зустрічей та їх результат будемо повідомляти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чого не вистачає для розвитку туристичного потенціалу громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь