A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прилісненська ТГ
Волинська область, Камінь-Каширський район

Як убезпечитись від захворювання?

Дата: 01.11.2021 10:39
Кількість переглядів: 577

Як убезпечитись від захворювання?

 

     Держпродспоживслужбою щоденно здійснюється аналіз захворюваності наФото без опису коронавірусну хворобу COVID — 19, зокрема відмічається, що  за останній тиждень в порівнянні з попереднім тижнем на території Маневицької громади зареєстровано на 25 хворих більше (164 випадки захворювань проти 139 за попередній тиждень), на 31 випадок більше хворих на території Колківської громади (60 випадків проти 29 за попередній тиждень)*, також на 32 жителя більше захворіло на території Прилісненської громади (52 випадки проти 20). Стрімке зростання хворих відмічається загалом по Волинській області починаючи з 19 жовтня.

        Причини зростання захворюваності залишаються типовими:

- недотримання “маскового “ режиму в громадських місцях, транспорті;

- проведення масових розважальних заходів з порушенням протиепідемічних правил;

- недооцінювання основного методу специфічного імунобіологічного захисту — вакцинації;

- ігнорування інших рекомендацій із запобігання епідемічних ускладнень, наприклад, при наявності симптомів хвороби залишатись вдома,  дотримуватись правил “респіраторної гігієни”, правил  гігієни рук, правил соціального дистанціювання в громадських місцях.

 Держпродспоживслужбою посилено заходи контролю виконання протиепідемічних правил, встановлених постановами Головного державного санітарного лікаря України в період карантину. За останніх  2 тижні перевірено 136 закладів торгівлі, громадського харчування, закладів дошкільної освіти. Відбувся сумісний рейд  перевірок з представниками Національної Поліції.

   Хочеться підмітити що в дитячих закладах створено достатній запас  антисептичних та дезінфікуючих засобів. Організовано особливий режим харчування та входу в приміщення  із використанням запасних входів для зменшення пересікання дітей. 

     Основні недоліки, які виявляються під час перевірок — це наявність нетипових “саморобних” чи невідомого  походження антисептиків та дезінфікуючих засобів в закладах торгівлі, відсутність безконтактних термометрів для здійснення вимірювання температури тіла відвідувачам в закладах громадського харчування, зустрічались випадки ігнорування власниками об'єктів торгівлі проведення оцінки стану здоров'я працівників перед тим, як допустити їх до роботи, не ведуться контрольні листи  (журнали) термометрії тіла працівників та дезінфекції приміщень.

   За результатами перевірок складено 3 протоколи про порушення протиепідемічних правил, встановлених постановами Головного державного санітарного лікаря України під час карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19.

     Ще раз закликаємо оберігатись інфікування шляхом уникнення місць масового скупчення людей, носити маски в громадських місцях та транспорті, вакцинуватись!

* Інформація  по Колківській територіальній громаді наводиться у зв'язку з тим, що повноваження здійснення нагляду та інших функцій держави у сфері санітарного  та епідемічного благополуччя Маневицького управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області  поширюються і на територію Колківської територіальної громади.

                                                          Маневицьке управління Головного управління

Держпродспоживслужби у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чого не вистачає для розвитку туристичного потенціалу громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь