Щорічно, у другу неділю травня, весна дарує нам чудове, трепетно-тепле і світле свято – День Матері.

Дата: 09.05.2021 14:02
Кількість переглядів: 1597

Щорічно, у другу неділю травня, весна дарує нам чудове, трепетно-тепле і світле свято – День Матері.

 Мама, матінка, матуся – яке ж це солодке і ніжне сФото без описулово! Та за ним стоять недоспані ночі, натруджені руки та зболене переживаннями за дітей серце.

Важкі, і здавалося іноді зовсім нестерпні, випробування випали на долю нашої землячки Євдокії Іванівни Шишолик. Ця жінка, мати, гідна особливої поваги та шани.

Євдокія Іванівна народилася 17 листопада 1934 року. Молодою вийшла заміж за хлопця з багатодітної родини Серафима Шишолика. Пара завжди мріяла мати своє власне гніздечко, де могли б народжувати та виховувати дітей. І Бог послав подружжю донечку Тетяну та три сина: Миколу, Володимира, Василя. Діти завжди потребують материнської уваги, а ще ж важка робота в радгоспній городній бригаді, домашнє господарство, хатні клопоти. Та Євдокія Іванівна ще й знаходила час і рушники вишивати, і прясти.

Час, як річка плинув. Виросли сини. Середнього сина, Володимира призвали в армію. Він був другим, кому з прилісненців довелося служити в Афганістані і на собі відчути всю важкість служби, а вірніше – війни. Вернувся Володимир з війни живим і неушкодженим.

Здавалося, радій материнське серце, тішся онуками. Та знову тривога наФото без опису серці – війна на Сході. Молодший син Василь, у липні 2015 року, пішов добровольцем в АТО. А через пів року, 15 лютого 2016 року, зустрічала мати сина у домовині. Забрала війна Василя.

За чотири роки жінка поховала трьох синів та чоловіка. Та життя триває… Силу та наснагу знаходить в онуках, їх у Євдокії Іванівни п’ятеро, та сімох правнуках. А ще живе з Божою вірою в серці та зараз, у свої 86 років, не пропускає жодного Богослужіння у храмі Господнім.

Мудрості, терпіння, оптимізму у цієї жінки повчитися потрібно кожному. Тож хочемо побажати Євдокії Іванівні міцного здоров’я ще на довгі роки, радості та достатків в родині, миру та душевного спокою. І нехай Бог Вам допомагає у всьому.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чого не вистачає для розвитку туристичного потенціалу громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь