A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прилісненська ТГ
Волинська область, Камінь-Каширський район

01 травня 2021 року минає 90 років від дня розстрілу Першотравневої демонстрації трудящих в с.Прилісне

Дата: 02.05.2021 09:50
Кількість переглядів: 1331

Пам'ять жива

01 травня 2021 року минає 90 років від дня розстрілу Першотравневої демонстрації трудящих в с.Прилісне.  Це сталося 01.05.1931 року  за часів Другої Польської Республіки, до складу якої входили на той час воФото без описулинські землі. Антиукраїнська політика Польщі викликала масове обурення народу, що вилилося в демонстрацію, у якій взяли участь більше 2000 тисяч селян. Польська поліції намагалася розігнати протестну акцію  та через непокору відкрила вогонь по мирному люду. Демонстрація у Прилісному – це перша подібна акція на території  Польської республіки, в наслідок  якої загинула двоє громадян та 44 учасника було засуджено.

До Пам’ятника на місці розстрілу Першотравневої демонстрації 30 квітня 2021 року прийшли вшанувати ті трагічні події учні 7-10 класів ОЗЗСО «Прилісненський ліцей», директор закладу освіти Ліщук М.І, педагог-органіатор Аршулік Л.М., вчитель історії Скорик І.М., представФото без описуники влади: голова громади Ігор Терещенко та  провідний спеціаліст гуманітарного відділу Юлія Мисливець.

Для  учнів вчитель Скорик Ірина Михайлівна провела урок історії під відкритим небом. Місцевий краєзнавець Михайло Романік долучився до заходу та детально розповів підліткам про події дев’яносторічної давнини.

Ліцеїсти під керівництвом директора школи Ліщука Михайла Івановича та вчителів  висадили зелені насадження біля пам’ятника.

Кожен українець повинен пам’ятати про свою національну приналежність та пишатися цим.  Ніяка влада не має права  забороняти українську культуру та мову. Тож пишаймося своєю неповторністю, бережімо традиції та пам’ятаймо про історію рідного краю і ціну нашої свободи!

 

 

 

Гуманітарний відділ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чого не вистачає для розвитку туристичного потенціалу громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь