A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прилісненська ТГ
Волинська область, Камінь-Каширський район

Відбувся творчий звіт школи мистецтв Прилісненської громади

Дата: 14.04.2021 14:42
Кількість переглядів: 1528

Відбувся творчий звіт школи мистецтв Прилісненської громади

11 квітня 2021 року в будинку культури с.Прилісне відбувся творчий звіт КУ «Школа мистецтв» Прилісненської сільської ради. Три роки діти нашої громади мають можливість безкоштовно навчатися грі на музичних інструментах, хореографічному та образотворчому мистецтву. Навчання учнів повність фінансує Прилісненська сільська рада. Мало де сільські діти можуть здобути мистецьку освіту, та ще й безоплатно. Розвиток дітей у Прилісненській громаді завжди був і буде у пріоритеті.

Фото без опису

Звітний концерт для школи, за словами виконуючої обов’язки директора Ольги Коваль, це дуже хвилюючий і відповідальний захід. «Звітний концерт – це свято мистецтва і музики, підсумок роботи за рік учнів та викладачів, це звіт перед батьками та громадою. Цей захід  - це головна подія навчального року, шлях до якого лежить через велику працю та наполегливість. Викладацький колектив закладу робить усе, щоб наші обдаровані дітки розвинули свої творчі здібності й продемонстрували вміння, таланти та досягнення. Під час концерту буде представлено понад 30 номерів» - сказала Ольга Петрівна.

Творчий звіт вирішили присвятити 30-тій річниці незалежності України, яку святкуватиме наша держава цьогоріч. Тож, саме патріотична тематика становили основу цікавої та різнопланової програми масштабного заходу під назвою «З Україною в серці!». На сцені були представлені всі жанри мистецтва – тут і пісні, і танці, і чарівна музика. У танцювальному залі будинку культури була розміщена виставка робіт учнів класу образотворчого мистецтва.

Ведучими концерту були Мар`яна Гнатюк та Сергій Гладун. Розпочали захід вихованці Людмили Коваль хореографічним номером «Ой, є в лісі калина». Потому перед глядачами професійно виступив дует Людмили Коснюк та Маргарити Волкової із фортепіанним твором П.Моріа «Токата» (викладач – Ольга Коваль). Продовжила свято «Полька» у виконанні ансамблю скрипалів під керівництвом Лариси Клімкіної. Юний Андрій Калуш зіграв віночок українських пісень, а Катерина Савчук виконала «Київський вальс» П.Майбороди.  Єва Матвіюк ніжно і чуттєво заспівала пісню «Український віночок» (викладач – Мар’яна Гнатюк, концертмейстер – Марина Марич).

Неймовірне задоволення слухачам приніс виступ ансамблю домристів із композицією «Веселий дощик» (керівник – Ольга Коваль).  Неперевершено вигравала коломийку на сопілці Аліна Власік (викладач – Анатолій Мельник).  Приємно було слухати виступ баяніста Костянтина Ремінського, що виконав українську народну пісню «Йшов козак потайком». Своєю незабутньою грою подивували фортепіанний дует у складі Тихона Волкова та Олени Чичотки (викладач – Лариса Огородник), дует домристів у складі Тетяни Смійчик і Олександри Нарбутової (викладач – Ольга Коваль) та дует баяністів у складі Яни Жовнерук та Дарії Кульчицької (викладач – Сергій Гладун). Юна домристка Заріна Дубровська чудово виконала композицію «Полька віслючка». Велике задоволення слухачам принесли виступи баяністів Тимофія Давидюка та Артема Коротича.

Приємно вразили юні бандуристки Марія Билик та Валерія Миронюк (викладач – Ліна Марич). Валерія здивувала не лише хорошою грою на бандурі, а й чудовим співом.  Гурт «Веселі бандуристи» під керівництвом Ліни Марич подарував композицію «Весняночка для матусі». Чудовим був виступ тріо сопілкарів (А.Власік, В.Ковальчук, А.Мельника).

Не менш феєричними стали виступи танцювальних колективів. Хореографічна композиція «Весняна ніжність» у виконанні маленьких танцюристів викладача Лесі Лотвін зачарував усіх присутніх. Цікавою була хореографічна постановка «Зозуля кувала». Енергійним та сучасним був танець у стилі хіп-хоп (викладач – Людмила Коваль). Заворожуючою була хореографічна композиція «На хвилях моря» (викладач – Леся Лотвін). Український народний танець «Плескач» створив неповторну атмосферу, за що глядачі щиро дякували бурхливими оплесками.

Кульмінаційним акордом концерту  стала пісня «Рідний мій край» у виконанні Валерії Миронюк під акомпанемент дитячого ансамблю мистецької школи. Під аплодисменти всієї зали, лунала фінальна пісня «Заспіваймо пісню за Україну», яку виконував ансамбль викладачів школи, солісти: Анастасія Матвійчук, Мар’яна Гнатюк, Марина Марич,  Людмила Коваль.

Упродовж насиченої концертної програми вихованці та викладачі школи вражали зал неймовірною палітрою талантів. Все це в комплексі створило направду неповторну атмосферу, за яку глядачі щиро дякували своїми оплесками.

Після завершення концертної програми з вітальним словом до присутніх звернулися заступник сільського голови Олексій Гнатюк та провідний спеціаліст гуманітарного відділу Юлія Мисливець. Олексій Гнатюк подякував педагогам закладу за щоденну роботу із талановитими дітьми, яка приносить чудові результати, а також батькам, які підтримують прагнення дітей займатися мистецтвом, та пообіцяв й надалі всіляко підтримувати та розвивати мистецьку освіту в Прилісненській громаді.

Юлія Мисливець подякувала вихованцям і викладачам школи мистецтв за приємні моменти та побажала не зупинятись на досягнутому і прагнути нових висот.

Фінальною крапкою творчого звіту стало вручення дипломів, подяк та грамот учням та викладачам школи мистецтв, які вони здобули протягом 2020-2021 навчального року. Переможці мистецьких конкурсів отримали від сільської ради пам’ятні подарунки.

Ми можемо пишатися перемогами та здобутками учнів та викладачів нашої мистецької школи. Бажаємо натхнення, творчих успіхів та нових досягнень!

 

 

Гуманітарний відділ

ФОТОЗВІТ:



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чого не вистачає для розвитку туристичного потенціалу громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь