A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прилісненська ТГ
Волинська область, Камінь-Каширський район

Найкращий читач 2021 року Прилісненської громади

Дата: 02.04.2021 10:04
Кількість переглядів: 1729

Найкращий читач 2021 року

Прилісненської громади

 

31 березня на базі бібліотеки-філії с.Городок відбувся щорічний конкурс «Книгоманія -2021». За престижний титул «Найкращого читача - 2021» цьогоріч змагалися  14 книголюбів із публічних та шкільних бібліотек усіх населених пунктів громади.

Завідувач бібліотеки-філії с.Городок Лариса Горайчук влаштувала справжній книжковий Х-ФАКТОР!  На захід завітала Олена Вегера та розважила учасників змагання піснею «А що читаєш ти?».

Кожен з учасників розповів про свою улюблену книгу, яку він прочитав поза шкільною програмою. Юні любителі книг  дізналися про читацькі вподобання своїх однолітків, презентували свої улюблені твори, відповідали на запитання журі. Під час виступів діти проявили неймовірну фантазію, креативність, артистичні здібності. Книголюби демонстрували прочитані твори різноманітними способами: готували презентації, писали вірші, виступали в ролі головних героїв.

Впевнено та яскраво презентувала книгу «ВДВ» Мельницька Каріна, читачка бібліотеки-філії с.Карисин. Романік Катерина, представниця Центральної бібліотеки, розповідала захоплююче та цікаво про твір Й.Ягелло «Щоденник Черепушки». Найбільшою кількістю прочитаних книг (59) відзначилася Шпак Владислава із с.Галузія. Проникливою була розповідь Смійчик Олександри, що представляла книгу «Пес на ім’я Мані або абетка грошей» Б.Шефер, в якій йдеться про те, як пес Мані вчить дівчинку Кіру правильно розпоряджатися коштами. Оригінальною була презентація Гасимової Тамелли, що розповідала про проблеми дівчинки-підлітка із книги І.Шавлач «Пампуха». Цікавою та неповторною була презентація Левчик Богдани, яка написала вірш про улюблених героїв із книги «Гаррі Поттер та філософський камінь» Дж. Роулінг. Гриневич Владислав вражаюче розповів про улюблену книгу «140 децебелів тиші», у якій йдеться про людей з інвалідністю та їхнє складне життя.

Виступи учасників оцінювало журі. До уваги бралось: ведення власних читацьких щоденників, презентація обраних творів та відповіді на питання на загальну ерудицію. Перед журі стояло непросте завдання – вибрати кращих з кращих, оцінивши їх ерудованість, креативність і вміння аналізувати прочитане.

У підсумку переможцями окружного етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого читання були визнані:

Переможець, володар титулу «Лідер читання – 2021» - Мельницька Каріна, читачка бібліотеки-філії с.Карасин, учениця 6 класу Карасинської гімназії;

І місце - Романік Катерина, читачка Центральної бібліотеки Прилісненської сільської ради, учениця 6 класу ОЗЗСО «Прилісненський ліцей»;

ІІ місце - Смійчик Олександра, читачка бібліотеки-філії с.Городок, учениця 7 класу Городоцької гімназії – філії ОЗЗСО «Прилісненський ліцей»;

ІІІ місце - Гасимова Тамелла, читачка бібліотеки-філії с.Нові Червища, учениця 6 класу Новочервищанського ліцею;

Конкурсанти, окрім грамот і подяк, отримали пам’ятні подарунки.

Вітаємо талановитих прихильників книги та бажаємо перемоги у конкурсі «Книгоманія  – 2021» на обласних змаганнях.  

Висловлюємо слова подяки директору ЦБ Смійчик Н.Б., завідувачам публічних бібліотек, шкільним бібліотекарям, які підготували таких креативних та ерудованих читачів і виховують у дітей повагу до книги, стимулюють інтерес до літератури, піднімають престиж читання серед молоді.

 

 

 

Гуманітарний відділ
Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чого не вистачає для розвитку туристичного потенціалу громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь