ВАЖЛИВО! Заключаємо договори на вивіз сміття!

Дата: 30.03.2021 10:44
Кількість переглядів: 3502


Укладання договору на вивіз твердих побутових відходів є обов’язковим!
У нашій громаді послугою з вивезення твердих побутових відходів користується кожен. Однак є громадяни, які категорично відмовляються від укладання договору на вивіз сміття, мотивуючи тим, що у них воно відсутнє. В той же час, ми постійно спостерігаємо картину «процвітання» стихійних сміттєзвалищ у лісах, полях, на берегах річок та озер.
 

Відповідно до ч. 2. ст. 35-1 Закону України «Про відходи» власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів укладають договори з виконавцем послуг з вивезення побутових відходів, здійснюють оплату послуг з поводження з побутовими відходами та забезпечують роздільне збирання побутових відходів. До джерел утворення побутових відходів стаття 1 цього ж Закону відносить об’єкти, на яких утворюються побутові відходи (житлові будинки, підприємства, установи, організації та земельні ділянки).

Згідно з ч.1 ст.25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», споживачі зобов’язані укласти договір про поводження з побутовими відходами з особою, визначеною у встановленому законодавством порядку. Згідно з рішенням Прилісненської сільської ради виконавцем послуг з вивезення твердих побутових відходів в Прилісненській громаді, за результатами конкурсу, визначено ЖКП Прилісненської сільської ради. Це підприємство уповноважене укладати з юридичними та фізичними особами на території Прилісненської територіальної громади договори на вивезення твердих побутових відходів спеціально обладнаними для цього транспортними засобами.

Також у нашій громаді діють Правила з благоустрою, відповідно до яких громадяни зобов’язані укладати договори на вивіз твердих побутових відходів. Отже, до порушень цих Правил відноситься відсутність у громадян, які мають у власності або користуванні приміщення (будівлі, споруди), договору на вивіз побутових відходів зі спеціалізованими організаціями.

При виявленні фактів порушення Правил благоустрою уповноважені на те органи мають право складати протоколи, в яких фіксуватимуться дані порушення і на підставі яких буде відкриватись адміністративне провадження.

Згідно зі ст. 152 Кодексу України «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою, правил благоустрою населених пунктів», порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти (340 грн) до вісімдесяти (1360 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян-суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти (850 грн) до ста (1700 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Тобто, законні підстави для притягнення до відповідальності за не заключення договору на вивіз сміття є. Відсутність договору на вивезення побутових відходів у фізичної особи, юридичної особи, підприємця є порушенням Законів «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів» та Правил благоустрою території Прилісненської сільської ради тягне за собою адміністративну відповідальність.

У зв’язку із вищевикладеним Прилісненська сільська рада та адміністрація ЖКП Прилісненської сільської ради попереджають жителів громади щодо необхідності до 1 травня поточного року укласти договір із комунальним підприємством на вивіз сміття. У разі відмови до порушників будуть застосовуватись грошові стягнення, передбачені законодавством України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чого не вистачає для розвитку туристичного потенціалу громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь