Нововведення для ресторанів, кафе та барів

Дата: 05.01.2021 11:32
Кількість переглядів: 469

Нововведення для ресторанів, кафе та барів

 

     За останні 10 днів спостерігаємо спад захворюваності на коронавірусну інфекцію орієнтовно на 35 відсотків. Та радіти зарано, оскільки зниження кількості захворілих пов'язане із зменшенням звернень до лікарів через передноворічну заклопотаність. Окрім того, все ж таки велика частина населення не прислухалась до рекомендацій та прийняли участь в новорічних святкуваннях, що, відповідно, збільшило кількість контактів та імовірність інфікування.

      Головним державним санітарним лікарем України прийнято Постанову від 30.12.2020 року за № 57, якою передбачено більш посилені вимоги до закладів громадського харчування, зокрема:

- температурному скринінгу  підлягають не тільки працівники закладу, а й відвідувачі, тому,  не дивуймось, що кожному з нас, хто захоче відвідати ресторан, кафе чи бар, працівники закладу запропонують пройти вимірювання температури безконтактним термометром;

- розстановка столів повинна бути організована таким чином, щоб між місцями для сидіння була відстань 2 метри (за виключенням ситуації, коли між столами встановлена перегородка);

     Не забуваймо  й про те, що залишаються вимоги щодо особливого режиму дезінфекції щодві години із занесенням відомостей до окремого журналу,  миття та антисептики рук при вході в заклад та в санвузлах з наявністю мила рідкого, паперових рушників,  використання персоналом захисних масок та рукавичок, окремого збору та утилізації використаних засобів захисту, маркування для дотримання дистанції між відвідувачами в 1, 5 метра.

  Нагадуємо, що в період  з 8 до 24 січня 2021 року відвідування закладів громадського харчування заборонене,  а ресторани, кафе та бари мають право працювати виключно з адресною доставкою замовлення та на виніс.

      Також в цей період діятимуть наступні обмеження:

1.  Заборона приймання відвідувачів торгово — розважальними центрами;

2. Заборона приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, крім:

- торгівлі виключно товарами, що належать до продуктів харчування, на торговельних площах, не менш як 60 відсотків яких призначено для торгівлі продуктами харчування, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, засобами зв’язку, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин. Торговельна діяльність іншими групами товарів може відбуватися лише із здійсненням адресної доставки замовлень;

3. На дистанційну форму навчання  перейдуть школи та професійно — технічні заклади.

   Особливостями є те, що працюватимуть в період з 8 по 24 січня 2021 року заклади дошкільної освіти, автозаправні станції без зон харчування, станції технічного обслуговування, перукарні та салони краси за попереднім записом, продовольчі та аграрні  ринки. Не працюватимуть пункти продажу та ремонтну мобільних телефонів  та комп’ютерної техніки, тому про ці речі необхідно подбати заздалегідь.

       Ще раз закликаємо дотримуватись маскового режиму та уникати великих скупчень людей, частіше мити руки з милом, (особливо після відвідування громадських місць) та навчити цьому дітей. Нагадуємо, що тільки сумісними зусиллями можливо подолати пандемію! 

 

      Маневицьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чого не вистачає для розвитку туристичного потенціалу громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь