Про втілення стратегії розвитку Прилісненської ОТГ

Дата: 10.07.2020 16:05
Кількість переглядів: 1609

Фото без опису         Прилісненською сільською радою 01 липня 2020 року були проведені успішні торги по продажу права оренди двох земельних ділянок сільськогосподарського призначення. Право користування на першу із них площею 14, 2174 га було продано за ціною 42 906 грн. 88 коп. в рік (3018 грн. за 1 га), другу – за ціною 72 461 грн. 72 коп. (2998 грн./га). Обидві земельні ділянки знаходяться в с.Прилісне. Переможцем земельних торгів визнано ТзОВ «БІО БЕРРІ». Ціна продажу, 3000 грн. за 1 га в рік, для наших поліських земель на сьогоднішній  день є досить пристойною, оскільки за земельні паї громадяни отримуватимуть по 1000 грн. в рік. Уже укладені договори оренди із цим переможцем та відповідні кошти надійшли на рахунок Прилісненської сільської ради.

       Крім того, що громада непогано поповнила свій бюджет, із реальним інвестором домовлено, що на цих ділянках буде вирощуватись органічна продукція – полуниця, малина та інші плодово-ягідні культури. Інвестор дуже сподівається на робочу силу від місцевого населення, оскільки при посадці культур буде враховуватись термін їх дозрівання таким чином, щоб жителі громади могли працювати на сільськогосподарських роботах круглорічно. У час сьогоднішнього безробіття планується, що роботою будуть забезпечені близько 40 осіб, адже 1 га органічної продукції у цьому напрямку потребує мінімум одного робочого.

         Також вигоду матиме і місцеве житлово-комунальне господарство, яке своєю технікою при обробітку землі теж має круглорічне замовлення та відповідний дохід. Домовлено, що товариством з обмеженою відповідальністю «ЕКОМА», у якої на території с.Прилісне є свої склади та приміщення, будуть будуватись холодильні камери, туманні установки по вирощуванню розсади, а це ще додаткові робочі місця.

       Продаж права оренди цих ділянок є першим кроком для втілення стратегії розвитку Прилісненської ОТГ на 2021-2027 роки. Цією стратегією передбачено, що однією із операційних цілей є підтримка місцевого сільськогосподарського виробника. Надіємось, що проєкт успішно запуститься і знайде своє продовження в інших населених пунктах громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чого не вистачає для розвитку туристичного потенціалу громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь