Волинські підприємці отримають допомогу по безробіттю

Дата: 06.05.2020 10:51
Кількість переглядів: 585

    Роботодавці Волині, які у зв’язку з карантином були змушенні припинити свою діяльність, отримають допомогу по частковому безробіттю. Ці кошти вони зможуть використати для виплати заробітної плати своїм працівникам.

    Питання виплати грошової допомоги роботодавцям обговорили керівники облдержадміністрації та представники Волинської обласної служби зайнятості.

    За словами голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка, ця допомога держави повинна якнайшвидше потрапити до представників малого та середнього бізнесу.

    «Держава не кинула підприємців напризволяще. І це головне. Наше з вами завдання пропрацювати процедуру оформлення усіх необхідних документів у найкоротші терміни», – звернувся Юрій Погуляйко до учасників зустрічі.

    Відтак, право на отримання допомоги по частковому безробіттю мають роботодавці з числа суб'єктів малого та середнього підприємництва, які:

– зупинили або скоротили діяльність через карантин;

– сплачували єдиний внесок упродовж 6 місяців, які передують даті зупинення чи скорочення діяльності, за найманих працівників і не припинили трудових відносин з ними на момент звернення до центру зайнятості.

    До слова, допомогу по безробіттю отримають тільки ті підприємці які працюють легально.

    Слід зауважити, що роботодавець може звернутися до центру зайнятості за місцем сплати ЄВ лише протягом 30 календарних днів з дня зупинення/скорочення своєї діяльності. Не втратьте свій шанс!!!

    Право на допомогу не мають працівники, які отримують пенсію або працюють у роботодавця за сумісництвом. Розмір допомоги працівнику не може перевищувати розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом (на сьогодні мінімальна зарплата складає 4 723 грн).

   Покрокова інструкцію для роботодавців, які мають право на допомогу по частковому безробіттю. https://www.dcz.gov.ua/…/detalna-instrukciya-yak-robotodavc…

    Окрім цього, Державна служба зайнятості істотно спростила процедуру подання документів до служби зайнятості. https://zak.dcz.gov.ua/…/proceduru-reyestraciyi-sproshcheno…

  Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чого не вистачає для розвитку туристичного потенціалу громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь