Рекомендації для підприємств, установ та організацій щодо карантину!!!

Дата: 17.03.2020 13:37
Кількість переглядів: 819

РЕКОМЕНДАЦІЇ

для закладів торгівлі та громадського харчування та інших громадських установ

 

    За даними Міністерства охорони здоров'я в Україні на сьогодні за результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру отримано 5 позитивних результатів на COVID-19: в Чернівецькій  (4 випадки) та Житомирській (1 летальний випадок) областях. Загалом вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я України дослідила більше 500 зразків від осіб з підозрою на коронавірусну інфекцію.

         Урядом та органами місцевої влади прийнято ряд рішень про введення в дію карантинних заходів у відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України  від 11 березня 2020 року № 211, розпорядження  облдержадміністрації від 11 березня 2020 року.  Проведено профільні комісії з питань запобігання занесення та  поширення коронавірусної інфекції на території області (рішення комісії з питань техногенно — екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 10 березня 2020 року № 4).

           Основні рекомендації для підприємств установ, організацій:

- обмежити  проведення масових заходів, які сприяють скупченню людей;

- не відвідувати робочі місця хворим особам, а також якщо ви знаходились в контакті з хворим  необхідно самоізолюватись щонайменше напротязі 14 днів ;

- створити запас  миючих, дезіфікуючих та антисептичних засобів  та засобів гігієни  (мило для рук, сухі чи електрорушники), засобів захисту органів дихання (маски, респіратори);

- проводити часте прибирання  з миючими та дезіфікуючими засобами, особливо звернути увагу на необхідність частого протирання місць контакту руками (ручки дверей, спинки стільців, поручні східців, в закладах торгівлі - прилавки, дверні ручки холодильників,  в закладах громадського харчування  -  також столи, спинки стільців,  водопровідні крани,  дозатори мила в санвузлі).

- налагодити режим регулярного провітрювання приміщень, щонайменше протягом 5- 10 хв щогодини;

- продавцям закладів торгівлі, громадського харчування в зв'язку з частим контактом з монетами та паперовою валютою, користуватись антисептиком для рук, миття рук з милом  здійснювати максимально часто.

-  громадський транспорт також повинен підлягати дезінфекційній обробці, при цьому також необхідно приділяти увагу дезобробці  ручок дверей, опорних конструкцій  для пасажирів, вікон, підлоги в середині транспортних засобів.

- з метою ефективності дезінфекції звертайте увагу на інструкцію (регламент) до дезінфікуючого засобу і розводити робочий розчин необхідно у відповідності до рекомендацій інструкції.

 

Фото без опису

 

 

                                                             Маневицьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чого не вистачає для розвитку туристичного потенціалу громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь