A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прилісненська ТГ
Волинська область, Камінь-Каширський район

У Прилісненській ОТГ 19 січня відбувся традиційний фестиваль колядок, щедрівок та вертепів «Хай минає рід біда, йде до хати коляда»

Дата: 21.01.2020 15:45
Кількість переглядів: 1706

Уже стало доброю традицією у Прилісненській громаді в період Різдвяних свят проводити фестиваль колядок, щедрівок та вертепів «Хай минає рід біда, йде до хати коляда». Мета Різдвяного фестивалю – відродження традицій українського вертепу, колядування і щедрування; залучення дітей та молоді до збереження кращих національних традицій; збагачення репертуару художніх колективів та підвищення їх виконавської майстерності і сприяння розвитку аматорського мистецтва.

Фото без опису

Цьогоріч святкування відбулося 19 січня у оновленому клубі с.Городок. Сюди з’їхались аматори з усіх куточків Прилісненської ОТГ. Завітали також запрошені гості із Колківської громади. Десять аматорських колективів і церковних хорів продемонстрували розмаїття талантів та прекрасну виконавську майстерність. Це колективи «Веселка» (Карасин), «Прилісняни» (Прилісне), «Чорнобривці» (Серхів), «Берегиня» (Галузія), колективи закладів освіти с.Серхів та с.Городок, церковні хори сіл Прилісне, Городок та селища Колки.

Для всіх охочих лунали українські колядки та щедрівки, які, потрібно зауважити, жодного разу не повторилися.  Піснеспіви зачаровували слухачів мелодійністю та органічним поєднанням народного на біблійного сюжетів.

Із новорічно-різдвяними святами та Богоявленням Господнім привітав усіх присутніх настоятель Свято-Покровського храму с.Серхів отець Михаїл Мельничук.

Фото без опису

За відродження, збереження та поширення кращих національних традицій України подякувала колективам у своєму виступі начальник гуманітарного відділу Наталія Слупачик: «Вже стало доброю традицією з року в рік проводити цей фестиваль, який приносить масу приємних вражень і задоволення нам усім. Ми вирішили цього року провести його саме в клубі с.Городок не лише для того, щоб ви подивилися на оновлений заклад культури, але й щоб тут лунали побажання та віншування, колядки та щедрівки, які прикличуть сюди добро, процвітання, мир і щастя. Урочисто, піднесено, велично і натхненно  звучали колядки у виконанні наших учасників. То ж зичу вам міцного здоров'я, миру, благополуччя, злагоди і добра в домівках. А у цьому осередку культури нехай завжди панує радість і позитивна атмосфера.»

Заключним акордом стала фінальна колядка «Нова радість стала»,  яку виконували разом усі присутні.

Наступного року фестиваль планується провести у селі Карасин.

 

 

спеціаліст гуманітарного відділу

Юлія Мисливець



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чого не вистачає для розвитку туристичного потенціалу громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь