Урочисте відкриття амбулаторії загальної практики сімейної медицини

Дата: 01.12.2019 08:42
Кількість переглядів: 3023

Для громади Прилісненської сільської ради 20 листопада 2019 року стало урочистим Фото без описута святковим, адже саме цього дня відкрили нову сучасну амбулаторію загальної практики сімейної медицини в селі Прилісне, збудовану за кошти субвенції з державного бюджету на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості.

Загальна кошторисна вартість Прилісненської амбулаторії становить – 7 млн 800 тис. грн. Сучасна амбулаторія збудована «з нуля» на земельній ділянці площею ___  га. Будівля має площу 313 м2. У ній буде прцювати три сімейних лікаря та лікар-педіатр. До складу амбулаторії входять також кабінет для щеплень, лабораторія, маніпуляційний кабінет, стоматологічний  кабінет, фізіотерапевтичний, кімната для зберігання ліків, бухгалтерія, три санвузли. Тут облаштований денний стаціонар, є можливість здати усі першочергові аналізи, зробити кардіограму.

Новозбудована амбулаторія забезпечена сучасним автомобілем Renault Duster. Тож пацієнти з найвіддаленіших сіл зможуть отримати кваліфіковану медичну допомогу у будь-який час доби.

        Для потреб амбулаторії придбані меблі, устаткування та обладнання: холодильники, комп’ютери, вимірювач артеріального тиску, електрокардіограф, гематологічний аналізатор, аналіз сечі, біохімічний аналізатор (холестерометр), 3 пульсоксиметри, тубус-кварц, небулайзер.

         Радісно спостерігати за отриманим результатом, адже дана амбулаторія є запорукою підтримки розвитку села та яскравФото без описуим прикладом того, як разом можна робити великі справи на благо громади, досягати результатів і доводити заплановану справу до кінця. Та усього цього не було б, якби не наполегливість та цілеспрямованість голови громади Ігоря Терещенка, який доклав чимало фізичних та моральних зусиль для реалізації задуманого проекту. Він особисто щоденно контролював будівництво об’єкту, робив усе можливе, аби якомога швидше урегулювати усі бюрократичні питання, пов’язані із спорудженням будівлі медзакладу.Тож, як годиться, перше слово для привітання було надано господарю громади – Ігорю Іллічу. Очільник ОТГ коротко розповів про історію будівництва закладу, повідав, які перепони були на шляху її реалізації.

На урочисте відкриття медичного закладу завіталФото без описуа народний депутат Верховної Ради України Ірина Констанкевич, яка, вітаючи громаду із такою подією, зазначила: «Дивлячись на вас, на те, як розвивається ваша громада, у мене виростають крила. Об'їхавши сьогодні усю громаду, серце раділо – у Городку відремонтували Будинок культури і скоро відбудеться відкриття, у Карасині – будується школа, на Лишнівку також великі плани. У вас постійно рух, динаміка, ви не стоїте на місці. Я за вас щиро радію, за те, що у вас є такий голова, що ви одна родина, у вас спільне сьогодні і спільне завтра. І я вітаю вас з тим, що ваша амбулаторія перша, яка в цьому році відкривається у Волинській області».

Зі словами привітання виступив заступник голови облдержадміністрації Валентин Цьось.: «Від імені Волинської обласної державної адміністрації та від себе особисто щиро вітаю вас із відкриттям першої в області амбулаторії загальної практики сімейної медицини. А перші ви тому, що у вас є такий голова, який разом із будівельниками приймав участь у будівництві. Бажаю вас усім міцного здоров'я, щоб нову амбулаторію ви відвідували лише у цілях профілактики, а не по хворобі. Мирного вам неба над головою».

На таку визначну подію завітав і голова Маневицької районної ради Анатолій Мельник: «За останній час ми досить часто відвідуємо Прилісненську ОТГ. Дуже приємно здивований і радію, що на території так багато будується об’єктів, робляться дороги. Бажаю, щоб ваша громада і надалі так розвивалася, розбудовувалась. Здоров'я вам усім та всіляких гараздів».

«Приємно завжди бути на святі новосілля. Ми отримали дуже гарну амбулаторію. Я бажаю медичним працівникам комфортно себе у ній почувати. І всі-всім – міцного здоров'я» - такими словами звернувся до присутніх депутат Волинської обласної ради, директор ДП «Волиньторф» Іван Киричик.

Заступник сільського голови Олексій Гнатюк відмітив, що це було непросте питання, був форсований режим у відводі земельної ділянки. Та йшли на зустріч і люди-сусіди по житловому будівництву, тому дяка всім жителям громади, які розуміли, що ця амбулаторія потрібна.

Головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Прилісненської ОТГ Олексій Камінський розповів, що в громаді, до якої входить сім населених пунктів, працюватиме колектив із 26 медичних працівників, з яких четверо сімейних лікарів. Він привітав усіх жителів громади і медпрацівників з новою амбулаторією, яка стала більш доступною і людям похилого віку, і особам з обмеженими фізичними можливостями.

Начальник управління капітального будівництва Корчук Іван відмітив, що серед усіх амбулаторій, які будуються, на цьому об’єкті він був найчастіше. Адже сільський голова ставив найвищі вимоги при її будівництві, тому вона вийшла найкращою, з чим І.Корчук і привітав жителів громади.

До слова був запрошений заступник начальника управління охорони здоров'я Волинської ОДА Руцький Валерій: «У вас сьогодні величезне свято. Медицина стає більш доступною для людей. Дорогі медики, ви маєте уже все, маєте навіть житло, вам залишається вірно і віддано служити своїй громаді, служити так, щоб не було жодної образи від людей, відноситись до усіх з душею, з відкритим серцем до кожного пацієнта – від маленької дитини до дорослого пацієнта, люди цього служили. Бажаю вам усім доброго здоров'я».

Усіх присутніх із визначною подією вітав фольклорний колектив «Прилісняни» та художній керівник Будинку культури с.Прилісне Олександр Гуменюк.

На відкриття медзакладу прийшло чимало людей, яким після урочистого перерізання стрічки та освячення приміщення священнослужителями, запропонували оглянути все на власні очі.

Амбулаторія у сільській місцевості – це невід’ємний елемент сільської інфраструктури в контексті медичної реформи. Первинна діагностика, рання медична допомога уможливлює профілактику захворювання на ранніх стадіях, що надзвичайно важливо, аби зберегти життя і покращити його якість.

 

Наталія Слупачик,

начальник гуманітарного відділу

 

ФОТОЗВІТ:



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чого не вистачає для розвитку туристичного потенціалу громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь