A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прилісненська ТГ
Волинська область, Камінь-Каширський район

СЕЛО МОЄ – ТИХА ПРИСТАНЬ!

Дата: 02.12.2019 13:17
Кількість переглядів: 995

Фото без описуСЕЛО МОЄ – ТИХА ПРИСТАНЬ

     Село - це наче коріння дерева, яке простягається своїм гіллям у кожен куточок  країни. Кожна родина, наче гілка дерева. Саме на свято села всі родичі збираються у батьківській хаті, повертаються до рідного порогу, аби вшанувати батьків та свою маленьку батьківщину.

     21 листопада, як завжди, привітно  Карасин зустрічав  гостей, адже, у День Святого Архістратига Михаїла карасинці відзначають день народження свого села. Не зважаючи на негоду та колючий вітер, у клубі с. Карасин аншлаг, ніде яблуку впасти! Цілими родинами зібралися карасинці на свято.

     Чудові ведучі Кравчук Тетяна та Ремінська Тетяна привітали усіх зі святом та зустріли односельчан та гостей за українським звичаєм запашним короваєм: «Дорога родино, ми хочемо пригостити усіх вас цим святим хлібом, щоб ви ніколи не забули дорогу до отчого дому, щоб ви завжди були ситі і здорові, веселі і щасливі!». Чудовим віршем «Карасин» та проникливою піснею про рідне село розпочала свято Надія Мельник.

     З Днем села  привітала усіх спеціаліст гуманітарного відділу Юлія Мисливець. Щирі вітання лунали з уст отця Миколи – настоятеля місцевого храму: «У далекому 1691 році - на свято Архістратига Михаїла було освячено місце під церкву. І ось уже 328 років Свято-Михайлівський храм збирає людей під своїм святим куполом, вистоявши крізь війни і пожежі, буревії і голод. Все це свідчення благодаті Божої і міцної віри прихожан храму. То ж бажаю вам здоров’я, благополуччя і Божого благословіння!».

      Не могли оминути  ще одну важливу подію для країни - День Гідності та Свободи – і  не згадати про наших захисників у зоні ООС. Для всіх військовослужбовців Курчик Вікторія виконала пісню «В чистім полі».

     Народними піснями радував колектив «Веселка». У його виконанні весело лунали пісні  «Ой,село», «Кури мої, кури», «В саду осіннім», «Десь узявся в нирках камінь». Діти декламували проникливі вірші про село, Україну та любов до батьків. Харчук Діана, Касян Анна, Романік Анна виконали пісню «Я малюю світ», «Татова донечка».

     Сценка «Параска та Палажка» у виконанні Хаїнської Марії та Савчук Людмил додала веселого настрою глядачам. Щирий сміх викликали  гуморески від артистів Гречко Леоніда та Фелістовича  Сергія «Два сусіди» і «Як кум хотів моржем стати» .Неймовірного позитиву  отримала публіка від гумористичного номеру «Бабця приїхала з Туреччини» у виконанні Гречко Діани та Кислянка Наталії.

    Найщиріші побажання і вітання були сьогодні для всіх Михайлів, Михайликів, Михайлівних та Михайловичів. Цікаву номінацію для найменшого та найвищого іменинника вигадали організатори заходу «Міні-Михайлик» -Ніщик Михайло  та «Мега-Михайло» - Касян Михайло.

   Вітали на святі й пару, яка прожила 54 роки разом у злагоді, мирі, любові та взаєморозумінні,  - родину Киричиків. Надія Мельник виконала для них зворушливу пісню «Материнська любов».  Підтримують своє сімейне вогнище вже 25 років ще три хороші родини, що відсвяткували цьогоріч срібне весілля, - це сім’я Ремінських Руслани та Валерія, сім'я Мельників Михайла та Людмили, сім'я Савчуків Орисі та Станіслава. Вікторія Курчик подарувала їм пісню «Квітка».

     Привітали також наймолодшого та найстаршого жителів. Наймолодшій жительці села Шипелик Ельвірі побажали здоров’я та щасливої долі. Міцного здоров’я та тепла бажали  Харчук Олені – найстарішій жительці Карасина.

     Як же село без вічних трударів, які не втомно господарюють у  дворах та городах. Борисовець Лариса рано встає до своїх корівок-годувальниць, за що отримала номінацію «Найкращий молочник». Віддали шану людям, що своєю працею прославили село і протягом життя  трудилися  у колгоспі, - це Бортнік Володимир та Івашко Феодосія.

     У Карасині живуть звичайні люди, але придивишся до них і знайдеш у кожному якусь родзинку. Так, у найвправнішого грибника села Халика Анатолія - найвитриваліші ноги та найкращий зір. А отець Микола Калуш славиться у селі  не лише мудрою порадою та добрим словом, а й найкращою пасікою і чудодійним медком. Ось такий  працьовитий та неординарний  карасинський люд. Для них Івашко Анастасія та Балай Анна заспівали пісню «Родина» .

     Тож нехай невтомна праця заколоситься щедрим урожаєм! Процвітання та добробуту Карасину та його жителям!

     На завершення чудового вечора пролунала пісня  «Над Україною» у виконанні Курчик Вікторії.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чого не вистачає для розвитку туристичного потенціалу громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь