Управління ДСНС України у Волинській області попереджує!!!

Дата: 11.11.2019 12:06
Кількість переглядів: 616

1122.jpgГоловна порада рятувальників – зігрівайтеся безпечно!

  Кількість пожеж, спричинених необережністю громадян, а також випадків травмування та загибелі людей на них є основною проблемою осінньо-зимового пожежонебезпечного періоду.

   Чому виникають такі пожежі? Тому, що населення використовує для обігріву осель несертифіковані електрообігрівальні прилади, частенько - саморобного виготовлення, що може призвести до трагедії.

  Ще одна велика помилка людей, причому всіх вікових категорій, – використання для обігріву приміщення печей для приготування їжі. Популярністю в цій справі користуються як електроплитки, так і газові плити. Наголошуємо: це суворо заборонено! У випадку з електроплитою може статися пожежа.

  Перед початком опалювального сезону побутові газові котли, печі та інші опалювальні прилади мають бути старанно перевірені й відремонтовані.

    Багато приватних будинків не мають водяного опалювання і оснащені печами на твердому паливі. Пожежі в таких будинках виникають ще через те, що господарі не дотримуються   елементарних правил пожежної безпеки:

- не проводять своєчасне технічне обслуговування печей і димарів у своїх домах;

- своєчасно не прочищають димарі і не усувають щілини і тріщини печей і димарів.

    Ще одною і найпоширенішою причиною пожеж та загибеллю людей на них є куріння у ліжку. При цьому, більшість - особи в стані алкогольного сп'яніння. У холодні пори року їх кількість помітно зростає - саме таким чином деякі громадяни намагаються зігрітися. Додайте сюди куріння напідпитку і традиційну нездатність в такому стані контролювати ситуацію - і усі причини для трагедії в наявності. Найстрашніше, що п'яні курці представляють небезпеку не лише для власного життя, а й для людей, які проживають поруч.

    Особливу обережність слід виявляти власникам будинків із дерев’яним перекриттям - не залишати газову плитку ввімкненою на ніч, не зберігати на горищах та в підвалах легкозаймистих речовин, тримайте їх завжди під замком – це вбереже вас від непроханих гостей, необережність яких може спричинити пожежу.

    Особливо опікуйтесь малолітніми дітьми, не залишайте їх без нагляду,  аби вони не постраждали під час обігріву, або ж їхні пустощі не призвели до біди!

    Отже, щоб лихо не прийшло до вашої оселі, зробіть своєчасні висновки і будьте уважними та обережними. Не паліть у ліжку, пильнуйте за станом приладів опалення, не допускайте використання електрообігрівальних та нагрівальних приладів саморобного виготовлення, дотримуйтесь правил пожежної безпеки під час користування ними, а при виявленні вогню чи запаху диму негайно телефонуйте за телефоном 101.

І головна порада рятувальників – зігрівайтеся безпечно!

Джерело - Управління ДСНС України у Волинській області https://vl.dsns.gov.ua/ua/Ostanni-novini/10184.html


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чого не вистачає для розвитку туристичного потенціалу громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь