Перший дзвінок кличе на урок

Дата: 03.09.2019 09:26
Кількість переглядів: 1550

Цього року в Україні свято першого дзвоника відбулося не 1, а 2 вересня. Шкільні родини зібралася на святкові лінійки. Пролунав перший дзвінок, який закликав учнів до школи: кого вперше, кого вчергове, а для кого цей рік стане останнім у колі шкільних друзів.

2 вересня на свято першого дзвоника у Прилісненській ОТГ пішло 85 першокласників, минулого року до першого класу було зараховано 104 учні. Всього за шкільні парти у громаді сядуть 897 дітей.

Фото без опису

У цей теплий вересневий день батьки, вчителі, учні та просто небайдужі жителі зібрались на шкільних подвір’ях населених пунктів ОТГ.  Особливої урочистості святу додали вишиванки, у які була одягнута чи не вся шкільна родина.

Особлива увага цього дня приділялася наймолодшим учням школи. У Прилісному шкільний поріг переступило 32 першокласники, у Карасині – 14, у Городку до першого класу підуть 12 учнів, у Серхові та Лишнівці батьки вирядили до школи по 10 діток, у Галузії за шкільні парти вперше сяде лише 7 учнів. Взагалом у 2019 році школярами стануть 44 дівчаток та 41 хлопчики.

Як розповіла директорка ОЗ «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів с.Прилісне» Валентина Буско, цьогоріч до її закладу прийшло 73 першачка, які будуть навчатися у  шести перших класах. Попереду дванадцятирічний шлях у школі, сповнений успіхів та поразок. В шкільних стінах діти виростуть, отримають знання, переживуть хвилюючі миті першого кохання.

Спеціально для першокласників, відповідно до Програми розвитку освіти,  Прилісненська сільська рада презентувала невеличкі подарунки, які неабияк зацікавили школярів. 

Фото без опису

Вже другий рік поспіль наші маленькі школярики будуть вчитися за стандартами Нової української школи.

У Прилісненську ОТГ були спрямовані кошти в сумі 278 028 грн. З них 12 877 грн. – це витрати, пов’язані із  підвищенням кваліфікації в умовах роботи НУШ. Також для перших класів шкіл Прилісненської ОТГ придбали сучасні меблі на суму  86 359 грн. гривень, комп’ютерну техніку – на 111 560 гривень та дидактичні матеріали – на суму 67 232 грн гривень.

З місцевого бюджету на ці цілі рішенням сесії були виділені такі кошти:

  • 6723 грн. – на придбання дидактичних матеріалів;
  • 43  925 грн. – придбання меблів;
  • 11 156 грн. – для комп’ютерного забезпечення;
  • 188 000грн. - поточні ремонти.

Протягом місяця для 1 класів мають надійти безкоштовно від держави набори LEGO. Тож, бажаємо першокласникам цікавих уроків, вірних друзів і незмінної підтримки від батьків та вчителів.

Цікаво, що колективи кожного закладу підготували тематичні фотозони. Під час заходів вшанували хвилиною мовчання героїв, що загинули на сході України.

На урочистості завітали представники органів місцевого самоврядування, аби привітати із початком навчального року. На святі знань в НВК «ЗОШ І-ІІ ступенів - ДНЗ с. Городок» до учнів та вчителів із вітальним словом звернулася голова профспілки ДП «Городоцьке ЛГ» Олена Некришевич. Помічник лісничого Галузійського  лісництва ДП «Маневицьке ЛГ» Василь Горайчук вручив подарунки школярам (Дарина Корнійчук, Ангеліна Шмигельська) і привітав із перемогою в конкурсі малюнків та творів на тему «Людина та ліс».

Фото без опису

Яскравим, насиченим, емоційно хвилюючим був День знань у Прилісненській громаді. Голосно звучала музика та вірші, звідусіль лунали теплі привітання і побажання.

Тож ще раз щиро вітаємо з Днем знань – справжнім всенародним святом мудрості, доброти і людяності. Бажаємо усім школярам на цьому шляху підкорити нові вершини знань, зустріти добрих і надійних друзів. В добру путь!

ФОТОЗВІТ:


 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чого не вистачає для розвитку туристичного потенціалу громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь