ЗМІ допомагають бібліотекам ОТГ

Дата: 17.07.2019 08:47
Кількість переглядів: 673

Ми звикли отримувати інформацію із ЗМІ. Журналісти пишуть дуже цікаво і про все, тобто кожен читач може знайти щось для себе. А у маленьких громадах, що стали новими територіальними одиницями часто не має своїх друкованих видань, не кажучи вже про телерадіоконтент. Як же бути громадам у цьому випадку? Як популяризувати свої принади? Як показати свою роботу?

Фото без опису

Вихід допомагали знайти авторитетні представники ЗМІ у Волинській області, які розповіли як і чим можна зацікавити читача, пояснили, що інформаційним центром у громаді є бібліотека. Вона і має взяти на себе функції ЗМІ та висвітлювати життя громади. Це дасть можливість не лише популяризувати бібліотеку та залучити нових читачів, а й поширити інформацію про ОТГ та налагодити контакти із популярними ЗМІ.

Саме така робоча зустріч відбулася 11 липня 2019 року на базі Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки. Представники органів місцевого самоврядування ОТГ, бібліотекарі та журналісти спільно працювали у практикумі «Підтримка просування реформи місцевого самоврядування через інформаційні майданчики у Волинській області». Взяли участь у заході й представники Прилісненської ОТГ завідувач бібліотеки-філії с.Серхів Марія Киричик та спеціаліст гуманітарного відділу з питань культури Юлія Мисливець.

Фото без опису

Практикум проводила ментор проекту ПУЛЬС/IREX у Харківській області Катерина Вірютіна. Проект виконується Асоціацією міст України в партнерстві з ІREX за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та покликаний підвищити обізнаність громадян із реформою місцевого самоврядування. Людмила Стасюк, директор Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки, розповіла про проблеми та перспективи бібліотечної справи сьогодні.

В якості експертів виступили авторитетні представники місцевих засобів масової інформації – Костянтин Гарбарчук, завідувач відділу місцевого самоврядування газети «Волинь», Ольга Шарута, журналіст ПАТ «НСТУ», Волинська регіональна дирекція, Мирослав Ватащук – журналіст сайту «Т1.ua Твій портал». Слухачі працювали у групах, де вчилися писати прес-релізи, прес-анонси та пости у соціальних мережах. У ході практикуму представники бібліотек ОТГ за сприяння журналістів отримали знання з підготовки випуску матеріалів із життя громади. Учасники трьохсторонньої робочої групи навчалися ефективно взаємодіяти між собою, залучати нову аудиторію за допомогою засобів масової інформації, інформувати про процес децентралізації. Під час занять були напрацьовані механізми ефективної співпраці представників громад та ЗМІ.

Дякуємо за корисний захід та сподіваємось на активну співпрацю!

ФОТОЗВІТ:



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чого не вистачає для розвитку туристичного потенціалу громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь