A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прилісненська ТГ
Волинська область, Камінь-Каширський район

Село моє, для мене ти єдине або як галузійці відзначила День села

Дата: 16.07.2019 08:27
Кількість переглядів: 1372

Батьківщина, рідний край, рідна земля – такі прості слова і разом з тим прекрасні і святі для кожного з нас. Людина, що від’їздить на довгий час із рідного села, повертаючись додому, відчуває трепет у серці та щире хвилювання. Вона звертає увагу на бузок, який щороку зацвітає яскраво-фіолетовим цвітом, на кущ калини, що горить червоними кетягами, на стежку до рідного порогу, чи поросла вона травою. Дорога серцю батьківщина починається із рідного села.

Фото без опису

12 липня чарівний куточок поліського краю с.Галузія відсвяткувало День села. Спочатку в клубі-філії села відбувся святковий концерт.

Участь у заході взяли талановиті галузійці від наймолодших до найстаріших. Кульчицька Дарина та Шпак Яна заспівали красиву пісню «Під небом синім». Вихованці дитячого садочка та наймолодші учні школи привітали своє село віршами та піснями. Талановита Ірина Мельник виконала пісню «Свіча» для героїв, які захищають східні кордони нашої Батьківщини. Шмигельська Ангеліна представила музичні номери «Перлина - Україна» та «Спи собі сама». Учні школи вітали жителів села піснею «Дитинство не втрачай» і танцем «Тарантелла».

З вдячністю згадали всіх, хто творив історію села, збагачував культуру, беріг традиції, розбудовував та боронив від ворога. Як ведеться, відзначили найактивніших учасників художньої самодіяльності – колектив «Берегиня», Ірину Мельник та Оксану Ніщик. Вшанували також найстарішого жителя села – Євпака Степана Матвійовича, якому виповнилось цьогоріч 99 років. В подарунок йому лунала пісня «Достигають жита» у виконанні дуету Сергія Лопуховича та Анастасії Федіни. Наймолодшою жителькою стала Панько Вікторія. Золоте весілля відсвяткували подружжя Дерчунів Володимира та Марії і подружжя Лопушиків Михайла та Ганни. Вітали також наймолодшу подружню пару Сергія та Лесі Хилюків.

Фото без опису

Фольклорний колектив «Берегиня» представив увазі глядачів перлинки української культури – народні пісні «Ой, посію огірочки», «Мені циганка ворожила», «Зелений дуб». Гумористичними номерами порадували Андрій Карпович, Назар Шпак, Ангеліна Шмигельська. Любов до рідного краю починається із батьківської хати, із виховання у сім’ї, тому Іванна Іщик подарувала музичне вітання батькам.

Із вітальним словом виступив сільський голова Ігор Терещенко та в.о.старости Галузійського старостинського округу Іван Шпак, які побажали громаді села миру, достатку, благополуччя, злагоди та взаємоповаги.

Продовженням святкування стала дискотека.

Ще раз вітаємо жителів с.Галузія із святом!

ФОТОЗВІТ:



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чого не вистачає для розвитку туристичного потенціалу громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь