Прилісне відсвяткувало День села

Дата: 18.06.2019 21:05
Кількість переглядів: 2162

Прилісне відсвяткувало День села

Серед лісів село моє чудове,

Там на світанні запахи соснові,

Озер дзеркала чисті навкруги,

У цьому краї народились ми.

Багатою на свята виявилася неділя 16 червня 2019 року. У цей день Україна відзначала три великих свята: празник Святої Трійці, День медичного працівника та День батька. А для Прилісного це ще й День села. Активно та цікаво відсвяткували прилісненці день народження рідного села, 474-ту річницю від першої писемної згадки та 55 років від того часу, коли село отримало нову назву – «Прилісне». Ці дати пов’язують минуле, сьогодення та майбутнє,  поєднують у собі давнину і сучасність, мудрість і новизну. День села - особливе свято, яке об’єднує всіх, хто любить своє село, тих людей чиєю працею воно створювалося. Як і колись тут живуть працьовиті, щирі люди, які люблять свою маленьку батьківщину. Тож місцеві жителі влаштували гучні гуляння: з концертом, подарунками та смаколиками.

Фото без опису

 Організовано розважальну програму на цілий день. З 12 години почали роботу надувні гірки та прокат дитячих автомобілів. У конкурсі дитячого малюнка на асфальті «Веселковий світ мого села» взяли участь юні художники. Малювали свої мрії, родину, рідне Прилісне, за що отримали солодощі від спонсорів – місцевих підприємців.

Феєричним був виступ Маневицького муніципального духового оркестру РБК, який урочистим маршем запрошував усіх присутніх до концертної зали. Оркестр продовжив свій виступ вже на сцені будинку культури. Гучними оваціями супроводжувалась кожна мелодія, кожна пісня. Особливо вразив своїм голосом соліст оркестру.

Фото без опису

Концертна програма майоріла різнобарв’ям талантів. Відкрила свято Олена Лук’янчук з піснею «Вранішня молитва». Талановита Юлія Муковська виконала пісню «Черемшина». Зі щемом у серці слухали всі присутні музичну композицію «Село моє село» у виконанні Дарини Матвіюк. З вітаннями та подарунками приїхали до нас аматори із Велицької ОТГ, які порадували глядачів веселими сценками та народними піснями. Гості із Луцька Кондратюк Валерія та Процюк Єва граційно виконали танець «Ча-ча-ча». Багаторазова призерка України, учасниця міжнародних змагань із художньої гімнастики Поліщук Уляна представила публіці гімнастичний номер. Додав святкового настрою наш улюблений вокальний гурт «Зорепад» із піснею «Даріна». Гумористичні номери у виконанні Сахнік Наталії, Биковського Максима та Влада Вегери розвеселили глядачів. Також святковий настрій та музичні вітання дарували глядачам Олександра Миронюк, Вікторія Курчик, Роман Ремінський, Олександр Гуменюк.

 

Сільський голова Ігор Терещенко привітав односельчан із прекрасним святом: «Від щирого серця вітаю вас із Днем села Прилісне та від усієї душі зичу усім  здоров’я, щастя, добра, достатку, миру, щедрої долі, сили і наснаги в усіх ваших добрих справах! Тож нехай же і надалі процвітає наше Прилісне, народжуються і підростають діти, щасливо почуваються люди похилого віку. А ми, влада, будемо робити все від нас залежне, аби допомогти  у цьому».

Привітати прилісненців цього дня завітали народний депутат України Ірина Костанкевич з чоловіком та депутат обласноїФото без опису ради Іван Киричик. Ірина Мирославівна привітала усіх присутніх із Днем села Прилісне, із празником Святої Трійці, Днем медичного працівника та Днем батька. Таким багатим на свята виявився цей день. Народний депутат вручила подяки ветерану праці у сфері охорони здоров’я Янко Антоніні, медсестрі Омелюк Таїсі, чудовому господарю та багатодітному батьку Євпаку Валерію, вчительці початкових класів Ліщук Валентині, члену виконавчого комітету Прилісненської сільської ради Ковалю Володимиру.

Ведучі свята від усього серця вітали теплими словами односельчан. Багато подарунків та подяк отримали найкращі жителі села у різноманітних номінаціях. Гучними оплесками вітали усі присутні найстаріших (Кобрин І.Ф., Кірічук М.Т.) та наймолодших жителів села (Лайтер С.С.,Скорик К.М.). Свідченням любові та вірності стали дві пари, які цього року відсвяткували золоте весілля – це Ніщик Микола та Євдокія і Миткалик Володимир та Ганна. Анастасія Матвійчук для своїх дідуся і бабусі виконала пісню «Золоте весілля». Фото без описуТеплими словами вітали на святі Мотовило Любов та Киричик Любов, які славляться у Прилісному своїми золотими руками. Не забули і про місцеву жительку Приходько Наталію, яка не пропускає жодного культурно-масового заходу. Василина Довбня завжди бере активну участь у культурному житті села. Найкращим спортсменом цьогоріч визнано Приходька Назара. У номінації «Активіст села» була нагороджена Ольга Вакуліч. Чарівними голосами славиться наше Прилісне, так у номінації «Золотий голос» найкращим визнано вокальний гурт «Зорепад», у складі Невар Іванни, Невар Софії, Невар Соломії, Миронюк Олександри та Худякової Юлії.

Яскравим дійством для підлітків став «Фестиваль фарб HOLI». Дітям особливо сподобалися бої фарбами, конкурси, танцювальні батли та патріотичний флешмоб «Я люблю Україну». Різними кольорами засяяли голови та одяг дітей, а обличчя щасливими посмішками.

Гостей свята безкоштовно пригощали кулішем, ухою та морозивом. Крім того для всіх була організована святкова виїзна торгівля із сувенірами, попкорном, солодкою ватою та іншими смаколиками.

Завершенням свята стала святкова дискотека на ринковій площі.

Свято вдалося на славу!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чого не вистачає для розвитку туристичного потенціалу громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь