Обласна науково-практична конференція у Прилісненській ОТГ зібрала юних науковців та дослідників Волинського краю

Дата: 15.05.2019 18:45
Кількість переглядів: 1592

14  травня Прилісненська об'єднана територіальна громада зустрічала дорогих гостей – юних науковців та дослідників Волинського краю і їхніх керівників. А приводом для того стало проведення обласної науково-практичної конференції «Волинь – Маневичі – Прилісне в дослідженнях юних науковців», що відбувалася в рамках відзначення 55-ї річниці отримання назви села Прилісне.

Метою заходу було широке залучення учнівської молоді до активної участі у національно-культурному відродженні українського народу, відтворення та збереження історії, традицій рідного краю, мовної культури і національно-етнічних особливостей шляхом проведення наукових пошуків та досліджень.

Конференція проходила на базі опорного закладу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів с.Прилісне». Гостей зустріли юні таланти школи з піснею про рідне село. Директор Валентина Миколаївна Буско познайомила усіх зі школою, запросила до Музею історії села Прилісне, де учні 11 класу провели захоплюючу  екскурсію.

Урочисте відкриття відбувалось в актовому залі. З вітальним словом звернулись до присутніх керівник наукового товариства учнів «Інтелект» опорного закладу с.Прилісне Титаренко Наталія Олександрівна та в.о.начальника гуманітарного відділу Слупачик Наталія Олександрівна, які наголосили на тому, що сьогоднішня конференція – це чудова нагода для обміну досвідом, досягненнями, відкриттями, побажали усім міцного здоров'я, гарного відпочинку та успішного захисту своїх робіт на секційних засіданнях.

У тандемі з ученицею опорного закладу Біланчук Богданою виступив голова Прилісненської ОТГ Терещенко Ігор Ілліч, який відповів на цікаві питання щодо формування підприємницького середовища Прилісненської ОТГ на Волині як чинник зростання якості життя населення громади.

Мазурик Лариса Богданівна, завідувач методичним відділом КУ «Волинська обласна Мала академія наук» виступила з доповіддю «Мала академія наук України: від учня до науковця». Лариса Богданівна зазначила, що Прилісненська ОТГ є лідером серед переможців конкурсу-захисту  науково-дослідницьких робіт у Волинській області.

Історик-краєзнавець, літописець села Прилісне Михайло Іванович Романік повідав про цікаві факти з історії рідного краю, особливо захоплююче звучали історії про Другу світову війну.

Панишко Сергій Дмитрович, кандидат історичних наук, доцент кафедри археології, давньої та середньовічної історії України СНУ ім.Лесі Українки, розповів про виникнення Чернеч-Городка у контексті феодалізації Полісся.

Кандидат історичних наук, доцент кафедри теорії та методики викладання шкільних предметів Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Миць Мар'яна Ярославівна доповідала про учнівську краєзнавчо-пошукову роботу як складову науково-дослідної діяльності освітнього закладу.

Не менш захоплюючою була доповідь Хомича Петра Микитовича, директора Маневицького краєзнавчого музею на тему «Минуле і сучасне Волинського Полісся в європейській та українській  історії».

Учениця 11 класу ОЗ «ЗОШ І-ІІІ ступенів с.Прилісне» Мельник Софія, переможець Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України, зразково виступила із доповіддю «Свято-Успенський храм у с.Оконськ Маневицького району Волинської області крізь призму діяльності його настоятелів».

Далі відбувались секційні засідання, де кожен мав можливість дізнатися про цікаві куточки нашої багатої на події та видатних постатей Волинської землі.

Юні науковці та дослідники отримали сертифікати, а їхні керівники – подяки.

Всі учасники конференції підкреслили значимість таких заходів для професійного самовизначення, набуття наукового і дослідницького досвіду, і найголовніше — отримання можливості спілкування юних науковців.

ФОТОЗВІТ:



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чого не вистачає для розвитку туристичного потенціалу громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь