A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прилісненська ТГ
Волинська область, Камінь-Каширський район

День пам’яті та примирення. День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Дата: 09.05.2019 22:07
Кількість переглядів: 988

День пам’яті та примирення.

День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

З метою гідного вшанування подвигу Українського народу в Другій світовій війні, його вагомого внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції; засвідчення поваги до всіх борців проти нацизму; увічнення пам’яті про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни 8- 9 травня по всій країні традиційно відбуваються урочистості до Дня пам’яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Ще задовго до знаменної дати розпочалася підготовка. Учнями, вчителями, бібліотекарями, завідувачами клубів та техпрацівниками закладів освіти громади упорядковано пам’ятники загиблим односельчанам в роки війни, могилу невідомих солдат. У бібліотеках оформлено тематичні виставки літератури. Представники влади відвідали вдів померлих ветеранів війни та інвалідів ВВВ з щирими привітаннями та вручили їм продуктові набори, що були придбані завдяки Програмі соціального захисту населення Прилісненської сільської ради на 2017-2020 роки, затвердженої рішенням сільської ради 25.01.2017 року №3/3.

8 та 9 травня у громаді пройшли заходи, приурочені Дню пам’яті та примирення і 74-ій річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У ці дні ми згадуємо про непересічну роль українців у перемозі в Другій світовій війні, висловлюємо повагу всім борцям проти нацизму, увічнюємо пам'ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у ці роки. Майже сім мільйонів солдат в семи арміях — такий фронт виставила Україна в боротьбі проти нацизму.

Діти та дорості власноруч виготовили маки - символи скорботи та пам'яті за загиблими у збройних конфліктах - та вручили їх учасникам мітингу. 

У селі Городок 8 травня біля пам'ятника загиблим односельчанам у роки війни було організовано та проведено урочистий мітинг та пройшли поминальні богослужіння. Розгорнуто фото-виставку під назвою "1939-1945. Пам'ятаємо. ПеремагаємФото без описуо".

Учні школи с.Галузія зібралися на урочистий мітинг біля пам’ятника на честь воїнів-односельчан, які загинули в роки Другої світової війни. Хвилиною мовчання було вшановано всіх загиблих і покладено вінки та квіти до пам’ятника.

У с.Карасин педагогом-організатором оформлено тематичну виставку «Вони йшли на смерть за Батьківщину». Завідувач клубом Гречко Людмила спільно зі школою провела мітинг «Тих днів не змовкне слава» з покладанням квітів до могили невідомих солдатів та пам’ятника воїнам-односельчанам.

У с.Лишнівка та с.Сехів теж відбулися урочисті мітинги до Дня пам’яті та примирення. Учні школи виготовили гірлянди та поклали їх до пам’ятника  загиблим односельчанам, які захищали рідну землю.

9 травня вшанували полеглих героїв у Прилісному. Урочистою ходою пройшли учасники мітингу-реквієму від школи до памятника на честь воїнів-односельчан, загиблих у роки Другої світової війни. Зі святом, Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, присутніх привітав сільський голова Ігор Терещенко: «Усі ми у великому боргу перед тими, хто віддав у тій війні свої життя, чия юність та молодість були перервані та покалічені. А сьогодні особливо цінуємо та розуміємо ціну мирного життя. Низько вклоняємося кожному з фронтовиків, вдів та дітей війни, хто на своїх плечах виніс тягар воєнного часу».

Фото без опису

Хвилюючим та емоційним був виступ голови ветеранської організації села Романіка Михайла Івановича. З його уст прозвучали вражаючі факти початку війни на теренах Волині та території рідного села.

Звернувся із вітальним словом до учасників мітингу і голова державного підприємства «Волиньторф» Іван Киричик, який висловив глибоку вдячність і сьогоднішнім захисникам України, що дають відсіч агресору на сході країни.

Сьогодні подвиги героїв Другої світової війни додають нам сил та наснаги у нинішній боротьбі за свободу, незалежність та суверенітет України.

Дякуємо вам за мирне небо над головою!

 

Слава Україні! - Героям Слава!

 

ФОТОЗВІТ:

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чого не вистачає для розвитку туристичного потенціалу громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь