ВЕЛИКОДНІ ДЗВОНИ

Дата: 11.05.2019 11:06
Кількість переглядів: 903

Великдень - найбільше християнське свято, у якому переплилися  і дохристиянські традиції, і  сучасні тенденції. АлеФото без опису основний глибокий  зміст празника не змінився. Цей день дарує нам надію на воскресіння душі і вічне життя. Це світле свято в пам'ять про диво воскресіння Сина Божого відзначається християнами всього світу протягом багатьох століть. Традиції Великодня передаються з покоління в покоління, багато з них виконуються і в наш час. Найголовніші і цікаві звичаї Воскресіння Христового відтворили у будинку культури села Прилісне. Тут 29 квітня 2019 року відбулися святкові заходи до Великодня. За вікном йшов проливний дощ, а у будинку культури лунав дитячий сміх та голосна музика.  Найохочіші зібралися тут аби скуштувати смачні паски, навчитися робити писанки, та просто весело провести час у колі друзів. Всі бажаючі пригощалися пасками та голосували за найсмачнішу. Перемогла у конкурсі «Найсмачніша паска» господиня із села Городок Гуменюк Анна. Також була облаштована фотозона, де гості змогли зробити цікаві світлини.

Майстер- клас із писанкарства провела Людмила Мілінчук, вчитель образотворчого мистецтва опорного закладу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів с.Прилісне». І хлопці, і дівчата зацікавилися клопіткою роботою. Хтось наносив стародавні символи добра, родючості та злагоди, а хтось робив сучасні близькі серцю узори. Писанку дарували на Великдень як особливий подарунок із зашифрованими побажаннями, яку обов’язково Фото без описузберігали, використовували у ритуалах. Писанками возвеличували життєдайну силу сонця як першооснову життя.

Сучасніший метод розпису яєць представила Макарчук Анна, викладач образотворчого мистецтва КУ «Школа мистецтв». Діти робили мальованки – наносили узори фарбами на деревяне яйце. Роботи вийшли яскравими і неповторними.

Далі були проведені цікаві ігри для дітей. Молодь та діти грали крашанками у «навбитки», в «котка» та в «кидка», а потім їли яйця наввипередки. Учасники конкурсів та народних ігор отримали цінні подарунки. Веселі розваги дуже сподобались дітям та неабияк підняли настрій.

Зі святковим концертом до Прилісного завітали аматори будинку культури с. Тоболи. Наталія Балик, голова с.Тоболи, урочисто вручила коровай  Ігорю Терещенку. Ведуча концерту Юлія Бартошик щиро привітала усіх присутніх з Великоднем. Аматори Тоболівського БК співали веселих пісень. Особливо сподобався Володимир Солов’янчик із запальною піснею «Хто має долар, сало їсть» Івана Гандзери. Веселим гумором розвеселив зал Станіслав Кузьмич. Дитячий хореографічний колектив будинку культури виконав танець «Рушничок». Концерт пройшов на високому рівні. Артисти подарували глядачам море позитивних емоцій.

Щиро дякуємо усім учасникам, які у великодні дні знайшли час, аби взяти участь у святкових заходах!

ФОТОЗВІТ:



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чого не вистачає для розвитку туристичного потенціалу громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь