Силу духу та волі Лесі Українки в мистецтві живого слова продемонстрували учасники обласного конкурсу  читців «Мій любий краю»

Дата: 27.02.2019 12:38
Кількість переглядів: 1009

Хто вам сказав, що я слабка, 
Що я корюся долі? 
Хіба тремтить моя рука? 
Чи пісня й думка кволі?

                             Леся Українка

Силу духу та волі Лесі Українки в мистецтві живого слова продемонстрували учасники обласного конкурсу  читців «Мій любий краю», який відбувся у с.Колодяжне 24 лютого 2019 року. У конкурсі взяли участь понад 50 учасників із всієї області. Надзвичайно цікаво та жваво проходив конкурс читців. Були представлені популярні твори цікаві композиції, індивідуальні інтерпретації. Майстерне виконання та  вміння відтворити характер і настрій автора оцінювало поважне журі: лауреат премії імені Лесі Українки, заслужений журналіст України Надія Гуменюк, директор Обласного науково-методичного центру культури Любов Рожнова, заступник начальника управління культури, з питань релігій та національностей, Валерій Дмитрук, режисер та викладач Валентина Недумова, заступник директора Обласного науково-методичного центру культури Віталій Климчук, викладач режисури Волинського державного коледжу культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського Лідія Марчук.

Для Прилісненської ОТГ це був перший досвід участі у такому дійстві. Учасниками конкурсу від Прилісненської громади стали Хилюк Тетяна та Левчик Аліна. Володарка «Гран-прі» окружного етапу конкурсу Шепелик Людмила, нажаль, не змогла взяти участь у обласному конкурсі.

Отже, за підсумками конкурсу лауреатом конкурсу у ІІІ віковій категорії стала Хилюк Тетяна із твором «Мій шлях» та була нагороджена дипломом та цінним подарунком за зайняте ІІ місце у конкурсі читців «Мій любий краю». Вітаємо із заслуженою перемогою та бажаємо натхнення у творчості!

У Колодяжному знаходиться літературно-меморіальний музей Лесі Українки, який відвідала делегація від Прилісненської громади у складі спеціаліста гуманітарного відділу Юлії Мисливець, директора КУ «Школа мистецтв» Ігоря Гончарука, учасників конкурсу, завідувачів клубів та бібліотек громади.  Змістовною була екскурсія музеєм, під час якої дізнались багато цікавого про життя та творчість волинської поетеси. Делегація від Прилісненської громади взяла участь у покладанні квітів до пам’ятника Лесі Українки. 

ФОТОЗВІТ:

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чого не вистачає для розвитку туристичного потенціалу громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь