Створена Координаційна рада з питань запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі на території Прилісненської сільської ради

Дата: 04.02.2019 11:00
Кількість переглядів: 846

31 січня 2019 року з метою забезпечення міжвідомчої співпраці щодо реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, узгодженості заходів у цій сфері, підвищення їх ефективності рішенням виконавчого комітету Прилісненської сільської ради була створена Координаційна рада з питань запобігання та протидії домашньому насильству  і насильству за ознакою статі на території Прилісненської сільської ради. До складу ради увійшли представники виконавчого апарату сільської ради, закладів охорони здоров'я, закладів освіти, служби у справах дітей, Національної поліції, соціально-психологічна служба.

      Під домашнім насильством тепер розуміється будь-яка дія фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства, а також погрози вчинення таких діянь, незалежно від факту спільного проживання поширюється на таких осіб. Постраждалими визнаються особи, незалежно від того, чи проживають вони спільно зі своїми кривдниками, чи ні (наречені, подружжя, колишнє подружжя, мати, батько, діти, їх батьки, брати, сестри, нерідні батьки, опікуни, піклувальники, їхні діти, прийомні діти, діти-вихованці, інші родичі до двоюрідного ступеню зв’язку, особи, які спільно проживали або проживають однією сім’єю, але не перебувають у шлюбі, їх діти та батьки) та особи, які проживають разом (будь-які інші родичі, люди, які пов’язані спільним побутом, мають спільні права та обов’язки).
Потерпіла особа може вимагати від кривдника компенсації: витрат
и на лікування, отримання консультацій або на оренду житла, яке вона винаймає з метою уникнення домашнього насильства, періодичних витрат на утримання, потерпілої, дітей чи інших членів сім’ї, які перебувають (перебували) на утриманні кривдника.
         На сьогодні новий закон проти домашнього насильства передбачає притягнення до адміністративної відповідальності та застосовування спеціальних заходів через поліцію або суд. Власне відповідальність кривдника за вчинення домашнього насильства наразі передбачена лише у Кодексі України про адміністративні правопорушення. Ст. 172-3 КУпАП за вчинення домашнього насильства передбачає покарання у вигляді штрафу від 170 грн до 340 грн або громадських робіт на строк 30-40 годин, або адміністративного арешту на строк до 7 діб. Повторне вчинення домашнього насильства протягом року вже загрожує штрафом від 340 до 680 грн або громадськими роботами на строк від 40 до 60 годин, або адміністративним арештом на строк до 15 діб.

      За отриманням консультації та захистом своїх прав звертайтеся до гуманітарного відділу Прилісненської сільської ради або за телефоном:   стац.98 520.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чого не вистачає для розвитку туристичного потенціалу громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь