08 січня у Будинку культури с.Прилісне відбувся другий фестиваль вертепів, колядок та щедрівок «Хай минає рід біда, йде до хати коляда»

Дата: 09.01.2019 13:43
Кількість переглядів: 1670

Хай минає рід біда, йде до хати коляда

Весь світ людський звеселився,

бо син Божий народився.

Люди, радійте, Христа вітайте,

співом йому шану віддайте!

08 січня у Будинку культури с.Прилісне відбувся другий фестиваль вертепів, колядок та щедрівок «Хай минає рід біда, йде до хати коляда». Захід проводився з метою відродження та популяризації українських різдвяних традицій, звичаїв та обрядів, організації змістовного дозвілля населення у святкові дні. Поєднуючи традиції та сучасність учасники фестивалю вразили різноманітністю репертуару. Лунали традиційні та старовинні колядки, сучасні новорічні пісні, вертеп та танці.   На фестиваль приїхали колективи та виконавці із усіх населених пунктів громади. Юлія Муковська розпочала захід піснею «Свято Божого Різдва». Танець ангелят колективу «Перлина» вселив віру в добро та чистоту світу. Колядники із Серхова порадували піснею «Старий рік минає». Наталя Паламар прочитала власний вірш - вітання з Різдвом Христовим та Новим роком. Вертеп недільної школи храму Святої Трійці вразив своєю милозвучністю. Підносячи до небес слова щирої молитви, діти та дорослі  прославили Бога та просили миру, добробуту і щастя Україні. Щирі вітання лунали від фольклорного колективу «Прилісняни». Душевні колядки привезли із собою церковний хор храму Успіння Пресвятої Богородиці с.Лишнівка та молодіжний колектив «Полісся». Леся Лотвін зі своїми вихованцями із опорного закладу «ЗОШ І-ІІІ ст. с.Прилісне» показала чудовий акробатичний номер. Запальним різдвяним співом розпочали свої привітання колядники із с.Галузія – фольклорний колектив «Берегиня». Молодіжний гурт «Зорепад» виконав різдвяну пісню «Під віконцем горличка». Колектив «Журавлинонька» із с.Замостя на радість, добро та щастя прославляв народження Ісуса давніми колядками та щедрівками.

Катерина Гречко виконала колядку «Хай Ісус мале дитя», а Сергійчук Валентин – «З Новим роком і Рождеством». Фольклорний колектив «Калинонька» привіз старовинні колядки, які вразили всіх своєю неповторністю. Колоритний танець «Коляда» виконали дівчата із гурту «Зорепад».

На завершення відбулося спільне виконання популярної української колядки учасниками Фестивалю та глядачами «Нова радість стала». Фестиваль пройшов у атмосфері родинного тепла, любові та радості. Дякуємо всім учасникам фестивалю, які відірвались від родини та приїхали колядувати у Прилісне. Нехай Бог дарує вам здоров’я, добробут та процвітання! Христос народився! – Славімо його!

ФОТОЗВІТ:



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чого не вистачає для розвитку туристичного потенціалу громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь