A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прилісненська ТГ
Волинська область, Камінь-Каширський район

Пройшов на славу урочистий захід "Спортивна слава села Прилісне"

Дата: 24.12.2018 14:08
Кількість переглядів: 1680

                            О, спорт!

                            Ти – мужність!

                            Ти – натхнення!

                            Ти  -  із небес благословення,

                            Постійний пошук всупереч рокам,

                            Даруєш світ маленьким зірочкам!

       22 грудня став днем, коли Прилісненська спортивна  дружна родина зібралась у Будинку культури с.Прилісне з нагоди свята «Спортивної слави села»!

Фото без опису
 

Ведучі дійства Дубровський Михайло та Мельник Ірина вітали всіх,  хто прийшов до святкової зали: шанованих гостей, щирих друзів та винуватців свята – дорогих  спортсменів.

       Мальовниче село Прилісне здавна славиться своїми спортивними традиціями і досягненнями. В усі часи прилісненцям не було рівних з настільного тенісу, біатлону, гри в шахи і шашки, в перетягуванні канату, на легкоатлетичних змаганнях…

           У цей день згадали і вшанували дипломом майстра спорту з велогонок  Василину Сергіївну Потоцьку та
майстра спорту з легкої атлетики Олександра Васильовича Коснюка. Олександр  Васильович поділився з присутніми, як вдалося йому досягти таких успіхів. А з привітальним словом до них звернувся Прилісненський сільський голова Ігор Ілліч Терещенко.

Фото без опису

        22-24 вересня 2018 року місто Ворохта  Івано - Франківської області стало столицею українського спорту. На змагання приїхали делегації із усіх  областей нашої держави. За звання найсильніших боролися 24 сільських команди. Волинь на цих змаганнях представляла збірна Прилісненської сільської ради.  Наші односельчани вже вдруге захищали честь області. Хороших успіхів у цих змаганнях досягли футболісти, зайнявши  перше місце серед дванадцяти команд: Юрій Ремінський, Романік Володимир, Хилюк Сергій, Приходько Андрій, Миткалик Станіслав, Карплюк Олександр, Слива Юрій, Шилак Іван  і вразивши своєю грою вболівальників та навіть суперників. Першою в змаганні з шашок  була представниця нашої громади, жителька села Городок, завідувач  бібліотекою Лариса Горайчук. Усім їм подякував та вручив подарунки сільський голова Ігор Ілліч.

Фото без опису

У громаді користуються популярністю й такі види спорту, як шашки, неодноразовими переможцями з яких в районі ставали Романік Василь і Слива Руслана, та армреслінг, відомими армреслінгістами нашого села є
Леонід Зінич та Любов Шишолик. Вони також були відзначені подарунками.

 

     Популярний у Прилісному і такий вид спорту, як перетягування канату. Жодні козацькі забави не проходять без нього. Біля витоків цього виду спорту стояли: Микола Остапчук, Віктор Воробей, Володимир Петрук, Василь Курчик, Віталій Конотопчик, Сергій Киричик, В´ячеслав Курчик. А нині команда підсилена  новими спортсменами: Михайлом Биковським, Василем Базарновим, Сергієм  Клецем, Сергієм Шкабком, Григорієм Ємчиком, Єдуардом Власюком, Андрієм Буцмаєм. Хлопців-силачів, богатирів,  славних Прилісненських козаків привітав Ігор Ілліч та нагородив їх грамотами та горошовою премією.

Фото без опису

       Щороку у вересні в районі проходить фестиваль фізичної культури і спорту, присвячений Дню фізичної культури і спорту.  Два роки поспіль команда Прилісненської сільської ради впевнено виборює  ІІ місце.
   
Активними учасниками фестивалю  «Мама, тато, я – спортивна сім’я» були і є сім´ї - представники нашого села, які здобувають перемоги і в районі, і в області. Це сім’я Биковських (тато – Анатолій (на жаль, уже покійний), мама – Наталія та діти – Тарас, Максим, Марійка), сім’я Миткаликів (тато – Микола, мама – Олена та донька Діана), сім’я Неварів  (Анатолій, Людмила та доньки  Софія, Соломія та Мирослава), сім’я Слупачиків (тато  -  Юрій,  мама – Наталія, син – Даніїл), сім’я  Басів (тато – Сергій, мама – Юлія, син – Максим), сім’я Каращуків (Вадим, Лариса, син Максим), сім’я Мефаників (Дмитро, Наталія та донька Вікторія), сім’я Ремінських (тато Василь, мама Віра  і доньки  Тетяна й Мирослава).

Фото без опису

    В.о.начальника гуманітарного відділу Слупачик Н.О. поділилася з присутніми хвилюючими спогадами із обласних змагань, адже в 2016 році разом зі своєю сім'єю була безпосереднім учасником фестивалю «Тато, мама, я – спортивна сім'я», на якому виборола ІІ місце, а син Даніїл став найкращою дитиною області.  На сцену були запрошені  діти, всі учасники цих змагань для відзначення та нагродження подарунками.

         І, звичайно, свято не могло пройти без футболістів! Футбол – це не лише величне спортивне дійство під відкритим небом, це більше, ніж гра.  Це – саме життя. Найтитулованіша у районі футбольна команда «Сойне» с.Прилісне (тренер Анатолій Володимирович Шилак) більше 10 останніх років жодного разу не вибувала з обойми призерів чемпіонату району.  Команда – переможець чемпіонату району з футболу,  володар суперкубка Маневицького району 2018 року. Кращими арбітрами визнано Михайла Ліщука та Вячеслава Хилюка. Анатолій Шилак  нагороджений  пам´ятним знаком за розвиток та популяризацію футболу в районі. Та є одним з кращих  тренерів.

       Не підвела своїх старших товаришів і молодша команда, яка стала чемпіоном району серед дублюючих команд.

              Валентина Ліщук присвятила футболістам наступні слова:

Один лиш крок… Ви йшли уперто далі.

Не варто зупинятися в житті!

Все склалося! Бо є у вас медалі.

І ці медалі нині – золоті!

 

Ви молодці. Готові до двобою.

У вас жага, у вас юначий пил…

Вже й кубок підняли над головою!

Ідіть вперед! Хай вистачить вам сил!

     З вітальним словом до футболістів звернулись сільський голова Ігор Терещенко, який вручив футболістам спортивні подарунки, та Аліна  Базарнова, голова профспілки ДП «Волиньторф», яка подарувала новеньку футбольну форму.

Фото без опису

Але футбол не футбол без вболівальників . Адже настрій футболістів та результат  гри багато в чому залежить від кількості вболівальників на стадіоні та від їхніх  щирих вигуки ,бурхливих оплесків. Тож найкращим вболівальником був визнаний Хилюк Володимир, якого також вітали на сцені.

У цей день слова подяки звучали людям, які постійно , незважаючи  ні на що підтримували  наших футболістів не тільки морально а й матеріально.  Це спонсори: Дубровський Василь, Шишолик Юрій, Приходько Ататолій, Нестерук Олександр, Снітко Василь.

Фото без опису

Приємний сюрприз чекав і на Черман Майю Кіндратівну, ідейного натхненника даного дійства, для якої зі сцени звучали слова подяки від її учениць, та на Шилака Анатолія Володимировича, для нього була підготовлена відеопрезентація його спортивного життя. Також наші заслужені вчителі фізичної культури, наставники спортсменів були нагороджені грамотами голови Прилісненської сільської ради та цінними подарунками.

Фото без опису

Не залишились байдужими щодо проведення такого цікавого спортивного свята і представники з Фото без описуобласті та району – керівник Волинського обласного центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» Володимир Новосад, головний спеціаліст громадського організації «Колос» у Волинській області Ігор Безуглий, завідувач сектору у справах молоді та спорту Маневицької райдержадміністрації Руслан Клімчук. Вони подякували спортсменам за їхню роботу, цілеспрямованість та наполегливість у досягненні мети й за те, що прославляють Волинську область на теренах України.

Фото без опису

Усіх учасників святкового дійства увесь вечір радували піснями Мельник Ірина, Матвійчук Анастасія, Мельник Іванна, Миронюк Олександра, грою на саксофоні зачарували Мельник Анатолій та Вергун Олексій, а на кінець спортсменів та усю Прилісненську громаду приїхали  привітати члени вокального колективу «Маневицька Сотня».

З 2016 року нова сторінка в житті села Прилісне – утворення Прилісненської об´єднаної територіальної громади. А це означає, що й спорт перегортає нову сторінку в нашій історії.

     Він розвивається і буде розвиватися, відкриваючи нові  імена переможців…

ФОТОЗВІТ:



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чого не вистачає для розвитку туристичного потенціалу громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь