Великі права маленької дитини

Дата: 12.12.2018 09:53
Кількість переглядів: 769

З метою ознайомлення учнів 3-4 класу з основними правами та обов’язками, формування  правової свідомості та уміння користуватися своїми правами, у бібліотеці-філії села Городок на засіданні клубу за інтересами «Чомучки» проведено правову годину «Великі права маленької дитини».

Присутнім учням було зачитано основні права дитини, які проголошує  Конвенція ООН, роз’яснено значення слів «декларація», «конвенція», «право».

Цікаво, повчально та весело пройшла «Казкова вікторина»  та  гра «Правильно - не правильно», де на прикладі казок діти вчилися визначати порушення права головних казкових героїв тими чи іншими казковими персонажами, вивчали свої права, давали характеристику обов’язків дітей.

На завершення заходу звернули увагу та проаналізували Десять НЕ МОЖНА видатного педагога Василя Сухомлинського.

Фото без опису

У бібліотеці-філії села Городок на засіданні клубу за інтересами «Ерудит» пройшла правова година «Мої права – мої обов’язки»  з нагоди проведення Тижня права та з метою підвищення зацікавленості до здобуття правових знань.

Учням було надано інформацію про написання та обговорення тексту Конвенції ООН про права дитини, її підписання країнами світу, у тому числі і нашою країною.

Учениці 6 класу Яна Ремінська, Марія Кузьмич та Марина Дроботенко нагадали та зачитали основні права дітей, які викладені в  Конвенції.

Із зацікавленістю присутні учні приймали участь у грі «Судові справи», де описувались негативні ситуації, у які потрапив той чи інший  герой відомих літературних творів та казок. Учні визначали та роз’яснювали, яке право було порушено стосовно цього героя згідно Конвенції.

Захопливо пройшов правовий ринг «Детектив», на якому учні поділилися та три команди та відповідали на питання по правових знаннях. Додаткові бали мали можливість надати учасникам рингу глядачі, а це Вікторія Борисюк, Софія Шворак (уч.9 кл), Данило Куницький, Оксана Шилак, Христина Завіша (уч.10 кл.), завдяки правильним відповідям з правознавства. 

Фото без опису

Говорили також і про обов’язки. Проаналізували чотири різновиди обов’язків, які відокремив німецький мислитель Георг Гегель. Визначали основне джерело особистого та суспільного багатства.

Завершився захід підбиттям підсумків, оголошенням  результатів та визначенням переможця. 

10 грудня у бібліотеці-філії с.Карасин був проведений огляд літератури «Права і обов’язки неповнолітніх». Були запрошені діти 7-8 класів. Завідувач бібліотеки-філії Дем’янович Людмила показала літературу, якою діти можуть скористатися для вивчення та захисту своїх прав.

В рамках проведення Всеукраїнського тижня права у Центральній бібліотеці 10 грудня було проведено  турнір ерудитів«Великі права маленької людини» для учнів 3-4 класів. Бібліотекар Хилюк С. В. розповіла школярам про Тиждень права в Україні  познайомила  з Правами дитини, які проголошує Конвенція ООН.

Діти приймали активну участь у заході, дружно давали відповіді на запитання, самі задавали питання. Їм  було цікаво і корисно довідатись про свої права, обов’язки та відповідальність згідно чинного законодавства України, адже дуже часто наші повсякденні вчинки мають правові наслідки.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чого не вистачає для розвитку туристичного потенціалу громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь