A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прилісненська ТГ
Волинська область, Камінь-Каширський район

7 грудня – День місцевого самоврядування!

Дата: 07.12.2018 08:15
Кількість переглядів: 745

Шановні депутати, працівники органів місцевого самоврядування!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята –

Дня місцевого самоврядування.

Традиція місцевого самоврядування бере свій початок ще з часів Київської Русі. Тоді для вирішення найважливіших проблем громади скликалося народне віче.  Віче – це народні збори дорослого чоловічого населення, що вирішували важливі громадські та державні справи. Цей орган влади логічно продовжує слов'янську традицію племінних зборів. Право скликати віче мали князь, митрополит або ж самі жителі міста. Віче мало досить широкі права: оголошувало війну і укладало мир, виганяло або ж запрошувало князя, розпоряджалося фінансовими та земельними ресурсами, чинило суд.

Сьогодні традиція місцевого самоврядування втілилася у місцевих радах. Значним досягненням для демократизації суспільства за роки незалежності України є закріплення на конституційному рівні статусу місцевого самоврядування. А з початком реформи децентралізації влади, прийняттям Законів України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», «Про співробітництво територіальних громад» така влада стала справді народною - владою не над суспільством, а легітимною владою самого суспільства, для суспільства і в інтересах суспільства.

На представників влади на місцях покладена велика відповідальність за соціально-економічний стан територіальних громад, за добробут їх жителів, за створення належних умов проживання мешканців сіл, селищ і міст. Кожен зокрема й усі разом ми, кого територіальна громада обрала представляти власні інтереси і приймати від її імені рішення, несемо відповідальність за втілення в життя основних принципів місцевого самоврядування, яке є конституційним правом кожного громадянина.

Ваша наполеглива і самовіддана праця, високий професіоналізм і компетентність, відповідальність та активна громадська позиція є тим внеском у розвиток нашої громади. Тож нехай День місцевого самоврядування об'єднає нас у спільному прагненні зробити жителів нашої  громади щасливими і багатими.

Від усього серця бажаю всім міцного здоров’я, наснаги, витримки та оптимізму!

 

З повагою,

Прилісненський сільський голова                                   Ігор Терещенко

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чого не вистачає для розвитку туристичного потенціалу громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь