Президент України Петро Порошенко під час візиту на Волинь вшанував пам’ять жертв польсько-українського конфлікту під час Другої світової війни.

Дата: 09.07.2018 09:13
Кількість переглядів: 1374

 Урочистості відбулися 8-го липня біля пам’ятника загиблим у селі Гончий Брід Ковельського району.

Аби вшанувати пам’ять про загиблих, прийшли їхні нащадки, односельці, а також представники влади та громадських організацій з усієї Волині, зокрема були представники і з Прилісненської ОТГ.

Територія дійства була огороджена, тож кожен, хто хотів потрапити на вшанувальні заходи, мав пройти через металошукач.

Президент України Петро Порошенко прибув на одному з чотирьох гвинтокриклів і одразу ж, зайшовши на територію церкви, де розміщений пам’ятник загиблим, за його участі відбулася церемонія покладання квітів.

Далі Президенту надали слово, однак він закликав присутніх спершу заспівати Гімн України.

“Сьогодні я хочу, щоб вся Україна почула, весь світ почув, що трагедія Гончого Броду так само, як і Волинська трагедія загалом є болісним і повчальним історичним уроком для двох народів – українського та польського”, – розпочав свою промову Президент України.

“У Гончий Брід я приїхав одразу ж після відкриття пам’ятника українським жертвам в Сагрині на Холмщині. Цього візиту українського президента Холмщина чекала багато років – це дуже символічно і знаково, що ми шануємо і пам’ятаємо кожного вбитого. Два наших народи український і польський об’єднані спільним минулим, і теперішній час, коли Україна впевнено крокує в Європу, ми маємо міцні стосунки, які ми зараз збудували і ми маємо спільне європейське майбутнє і сьогодення”, – наголосив Петро Порошенко та додав, що спільні трагічні сторінки історії 1943-1944 років мають бути пересторогою.

З його слів, сучасні покоління українців та поляків не мають права ставити сьогодення і майбутнє в залежність від минулого, адже від цієї суперечки виграє третя строна - той, хто чинить агресію проти нашої країни на Сході. Тож він закликав не дати Росії жодного шансу на перемогу.

Своєю чергою, Свідок подій 1943-1944 років Володимир Янко зауважив, що до війни поляки та українці жили в мирі, однак загарбникам вдалося посварити дружні народи, тому через 75 років після тих трагічних подій потрібно жити мирно.

Опісля промов Президента та всіх присутніх запросили спільно помолитися за жертв польсько-українського конфлікту. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чого не вистачає для розвитку туристичного потенціалу громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь