A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прилісненська ТГ
Волинська область, Камінь-Каширський район

Привітання з Міжнародним днем миротворців

Дата: 29.05.2018 11:03
Кількість переглядів: 1174

Шановні миротворці, вітаємо вас з Міжнародним днем миротворців! Дякуємо щиро за відвагу, терпіння, стійкість, мужність та героїзм, проявлені у боротьбі за мир. Здоров’я вам міцного, родинного тепла, добра  та мирного неба над головою.

Фото без описуГенеральна Асамблея ООН у 2002 році оголосила 29 травня Міжнародним днем миротворців. Цей день покликаний віддати належне самопожертві та самовідданості миротворців, які несуть службу по всьому світу.  Він знаменує собою те, що було зроблено ООН у різних країнах для полегшення страждань та примирення ворогуючих сторін.

Миротворчість  завжди була одним з найбільш важливих напрямків діяльності Організації Об’єднаних Націй у сфері підтримання миру і безпеки. З 1948 року здійснено понад 60 миротворчих місій ООН, результатом яких стали досягнення 172 мирних угод, що поклали кінець регіональним конфліктам, а також допомога населенню понад 45 країн у проведенні вільних та чесних виборів. Військовослужбовці у блакитних касках та їх цивільні колеги спільними зусиллями організовують вибори, беруть активну участь у реформуванні поліції і судової системи, займаються захистом прав людини, стверджують принципи рівності чоловіків і жінок, здійснюють розмінування і організовують добровільне роззброєння колишніх комбатантів, підтримують заходи з повернення біженців та переміщених осіб в їх рідні місця.

Ця безцінна робота пов’язана з ризиком. Сьогодні у 18 операціях, керованих Департаментом операцій з підтримки миру, служать більше 72 000 військовослужбовців і 15 000 цивільних осіб, і таким чином, Організація Об’єднаних Націй є найбільшою в світі багатосторонньою організацією, що вирішує завдання постконфліктної стабілізації.  

З липня 1992 року український парламент затвердив Постанову про участь наших батальйонів у Миротворчих силах ООН, зонах конфліктів на території колишньої Югославії. Відтоді більш як 30 тис. військових Збройних Сил України, понад 3 тис. одиниць техніки та 38 вертольотів, побували в лавах миротворців у гарячих точках чотирьох континентів. Українські миротворці виконували почесну місію ООН у 9 країнах світу. Є серед миротворців світу і наші односельчани: Полтава Олександр Адамович, Романік Віталій Кіндратович, Терещенко Ігор Ілліч, Скорик Михайло Юрійович, Потоцький Сергій Іванович. Олександр Полтава загинув, виконуючи  миротворчу місію в Югославії, 18 серпня 1995 року. Ця жертва не була марною, адже мир на цій території було відновлено.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чого не вистачає для розвитку туристичного потенціалу громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь