День села у Прилісному зібрав родини у дружнє коло

Дата: 28.05.2018 10:42
Кількість переглядів: 2678

Звивається стежиночка до рідного села,

Та найдорожча жилочка, де молодість пройшла,

Та ниточка без вузликів, що в серці я ношу,

Та найсвятіша музика, якою дорожу.

27 травня, на празник Святої Трійці, у мальовничому селі Прилісне відбулось святкування з нагоди Дня рідного села, якому виповнилося 473 роки.

Свято розпочалось о 12 годині на ринковій площі, де у своїй вправності, силі, спритності під час козацьких забав змагалися чоловіки з різних вулиць Прилісного. Продовжили цю естафету малята-дошкільнята.

О 15 годині всі жителі та гості села прямували до місцевого Будинку культури, де проходив святковий концерт.

Заходьте ж бо, люди, Вам є що сказати,

Побачте, почуйте народні таланти.

Заходьте в господу, село наше чесне,

Живи і возрадуйся рідне Прилісне!

такими словами із вуст ведучої Слупачик Наталії розпочався святковий захід. А Довбня Валентина розповіла власний вірш про рідне село.
Концертну програму прикрасили милозвучними українськими піснями Лук’янчук Олена з донькою Вікторією, солісти Горайчук Дана, Мельник Іванна, гості із сусіднього села Городка Гуменюк Олександр та Ремінський Роман, під гітару виконував композиції Сергійчук Валентин; дівочий вокальний ансамбль, а також чарівні дівчатка танцювального колективу, які продемонстрували обряд «Водіння Куста» на третій день Трійці.

Була показана презентація з багатою історією рідного села, яку підготувала витель історії Скорик Ірина Михайлівна.

Ведуча свята наголосила, що Прилісне народилося під щасливим сузір’ям, яке оберігатиме усіх довгі роки, а кожна зірка у цьому сузір’ї – це жителі села, прилісненці. І першу зірку присвятили сільському голові Ігорю Терещенку. Ігор Ілліч подякував усім жителям-тудівникам за їхню працю на благо рідної землі, за те, що не лише на словах, а й добрими справами прилісненці розвивають
бласловенне Богом село.

На святі були присутні поважні гості – народний депутат України Ірина Мирославівна Констанкевич разом із чоловіком приєднались до привітань, вручили подяки обласної ради за сумлінне виконання своїх обов’язків керівникам освітніх закладів Прилісненської громади, а наостанок одним із найкращих, найактивніших учнів ОТГ подарували путівки в Буковель.

Ніхто в цей день не залишився без подарунків. Були нагороджені наймолодші жителі села, які нещодавно народилися. Це – хлопчик Юрчик у родині Романа та Лілії Біланчуків, хлопчик Ельдар у родині Людмили й  Едуарда Власюків.

Найстаршим жителем стала Кірічук Марія Тихонівна, якій виповнються 94 роки. Золотими ювілярами - Роман та Надія Романіки, Федір та Гання Смійчики, иВолодимир та Ганна Шилаки.

Зірку «Сімейне тепло» присвоїли сім’ї Юрія та Оксани Волкових.

«Вчителем поколінь» назвали Скорик Світлану Василівну.

Подякували за плідну працю і присвятили зірку «Інлелект села» Наталії Олександрівні Титаренко, її ж учениця МельникСофія по праву піднялась на сцену за своєю зірочкою «Ерудит села».

Продовжуючи нагородження юних дарувань, на сцену запросили Горайчук Дану, якій вручили зірку на ймення «Юний талант».

Вихователь дитячого садочку Марія Іванівна Лайтер нагороджена в номінації «Добре серце», а «Активістом села» названо Базарнову Аліну Володимирівну.

Подякували і людям, які беруть активну участь у спортивному житті села, зірку «Життя – це спорт» присвятили Михайлу Биковському.

«Дослідником історії села» названо Ірину Михайлівну Скорик. «Душею громади» - Михайла Івановича Романіка.

Багате Прилісне талантами, народними умільцями й майстрами, зірку «Золоті руки» присвоїли Орисі Павлівні Мосійчук, оселя якої наповнена різнобарв’ям вишивок.

«Закохана у пісню»- в такій номінації відзначили Олену Лук’янчук.

До слова був запрошений директор торофобтикетного заводу «Сойне» Іван Миронович Киричик, який привітав усіх зі святом та вручив подяки тим людям, які уже 35 років працюють на заводі, адже цьогоріч у травні торфобрикетному заводу вповнилось 35 років.

Після святкового концерту на ринковій площі продовжувались розваги. Проводились конкурси, змагання, караоке для дітей, усіх бажаючих частували смачнющою рибною юшкою та справжнім українським кулішем, роздавали безкоштовні солодощі, морозиво, сік.

Завершилось свято веселою дискотекою.

Щиро вдячні жителям села за теплу атмосферу, активну участь, а спонсорам – за фінансову підтримку. Надіємось, це свято щороку збиратиме у дружнє коло всі сім’ї й родини.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чого не вистачає для розвитку туристичного потенціалу громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь