Поліція, яка турбується про життя і здоров’я громадян

Дата: 13.05.2018 09:29
Кількість переглядів: 1081

Фото без описуВ рамках Всеукраїнської профілактичної акції «Відповідальність починається з мене» 10 травня 2018 року в опорний заклад «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів с.Прилісне» завітали представники поліції з управління патрульної поліції у Волинській області. Адже поліція — це орган державної влади, що займається не лише боротьбою з правопорушеннями, а й захистом громадян і охороною громадського порядку. Приїхали поліцейські не за викликом 102, а щоб провести роз’яснювальну роботу серед дітей про обов’язки патрульної поліції, про правила дорожнього руху для пішоходів та велосипедистів.

Інспектор зі зв’язків з громадськістю УПП у Волинській області, лейтенант поліції Шмігель Ольга Петрівна розповіла першокласникам, що таке патрульна поліція, показала прилади, якими користуються патрульні щодня: жетон поліцейського, рацію, камеру, кайданки. Вона наголосила, що батьки не завжди знаходяться поруч, тому кожен особисто несе відповідальність за своє життя і здоров’я. Ольга Петрівна розказала учням четвертих класів про безпеку на дорозі, а Коба Оксана Володимирівна – головний бібліотекар Волинської обласної бібліотеки для юнацтва – навчила дітей виготовляти флікери  — маленькі значки, які відбивають світло в темряві. Вони допомагають побачити пішохода в нічний час. Світло, що потрапляє на флікер, відбивається у тому напрямку, звідки воно падає. Тому навіть у тому випадку, коли людина рухається, повертається відносно джерела світла, то флікер буде завжди видний. Навіть у дощ, туман ці значки не втрачають своїх властивостей.

Учні самостійно виготовляли флікери зі спеціальної світловідбиваючої тканини у вигляді машинок, дзвоників або сердечок. За твердженням фахівців, найкраще місце, куди варто повісити флікер — це груди і стегна, але частіше люди воліють прикріплювати флікери на кисті рук, рюкзаки або сумочки. Також діти можуть розмістити свої вироби на велосипеди, куртки чи кепки. Інспектори поліції наголосили, що це не простий виріб, який має висіти вдома на шнурочку,а в першу чергу, засіб для збереження життя, який потрібно постійно носити на видному місці заради безпеки. Адже використання флікерів знижує ризик наїзду на пішохода на 65 відсотків.

Інспектор відділу моніторингу та аналітичного забезпечення УПП у Волинській області, лейтенант Бадалян Сергій Едуардович провів бесіду з дев’ятикласниками про боулінг, про особисту відповідальність кожної людини не лише за власні вчинки, а й за ненадання допомоги тим, хто її потребує. Учні прощалися з інспекторами поліції з позитивним настроєм і вдячністю за нові знання.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чого не вистачає для розвитку туристичного потенціалу громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь