Прилісненська ТГ
Волинська область, Камінь-Каширський район

До відома платників єдиного податку

Дата: 29.01.2018 12:03
Кількість переглядів: 926

Фото без опису

До відома платників єдиного податку

Ковельська об’єднана державна податкова інспекція ГУ ДФС у Волинській області  повідомляє     

    Змінами від 03.10.2017 до ЗУ « Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування », які вступили в дію з 01.01.2018 року, було виключено пункт 3 частини першої статті 7 абзац другий, в якому зазначалось, що для платників, віднесених до першої групи платників єдиного податку, визначених у підпункті 1 пункту 291.4 статті 291 Податкового кодексу України, сума єдиного внеску не може бути меншою за 0,5 мінімального страхового внеску із зарахуванням відповідних періодів здійснення підприємницької діяльності до страхового стажу, який обчислюється відповідно до статті 24 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", пропорційно до сплаченого єдиного внеску. Враховуючи вище викладене з 01.01.2018 року, мінімальний розмір єдиного внеску становить 22 % від мінімальної заробітної плати.

Cтартувала кампанія декларування громадянами доходів , отриманих у 2017 році

       У всіх Центрах обслуговування платників, що діють при державних податкових інспекціях та їх відділеннях у кожному місті та райцентрах Волині, створено належні умови для заповнення та подання податкової декларації.

    Громадяни які отримали доходи – варто звернутися до податкових інспекцій за місцем своєї реєстрації, як це передбачає закон, та прозвітуватися про отримані минулого року доходи у вигляді спадщини, оренди та продажу майна тощо. Сплачені з отриманих доходів податок на доходи фізичних осіб та військовий збір доповнять держбюджет та бюджети місцевих громад.

    Отож, волинянам, котрі у 2017 році отримали доходи, з яких не сплачено податки, повинні обов’язково спланувати візит до податкової інспекції до 1 травня 2018 року з тим, щоб виконати конституційний обов’язок – подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи.

    До речі, цього року така декларація подається за оновленою формою, яку можна отримати у фахівців Центрів обслуговування платників. Звертаємо увагу, що до доходів, які згідно законодавчих вимог підлягають обов’язковому декларуванню, належать:

- доходи , з яких при нарахуванні або виплаті ПДФО не утримувався;

- доходи від особи, яка не є податковим агентом (в тому числі від здачі в оренду власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власного майна, продажу власної сільгосппродукції фізичним особам, тощо);

- спадок від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступеня споріднення та подарунки від осіб, які не є членами сім’ї першого ступеня споріднення;

- доходи від продажу інвестиційних активів;

- іноземні доходи.

З графіком роботи Центрів обслуговування платників можна ознайомитися на субсайті територіальних органів ДФС у Волинській області за адресою vl.sfs.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чого не вистачає для розвитку туристичного потенціалу громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь