Про медичну субвенцію в Прилісненській ОТГ

Дата: 23.02.2018 10:31
Кількість переглядів: 947

Про надання субвенції з державного бюджету 

Прилісненської ОТГ на здійснення заходів спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості

 

У лютому місяці відбулась зустріч начальника управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації Ващенюка І.С. із Прилісненським сільським головою Терещенком І.І., головою Маневицької районної ради Мельником А.М., головою Маневицької райдержадміністрації Линдюком А.О. та головним лікарем Маневицького РЦПМСД Сидорук Л.Й. щодо виділення коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості Маневицького району.

Відповідно до постанови КМУ від 06.12.2017 року № 983, яка регулює ці питання Волинській області виділено 151 547 300 грн. На Маневицький район припадає пропорційно до чисельності сільського населення близько 13 млн.грн. а на Прилісненську ОТГ – 2 млн. грн..

Оскільки згідно вищезазначеної постанови облдержадміністрації подають головному розпоряднику коштів – Мінрегіону пропозиції щодо проектів та заходів, що фінансуються за рахунок субвенції, за формою, встановленою Мінрегіоном та погодженою з МОЗ, Прилісненським сільським головою Терещенком І.І було озвучено проект «Реконструкція частини старої будівлі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с.Прилісне під лікарську амбулаторію загальної практики сімейної медицини із службовим житлом для лікарів за адресою Волинська область, Маневицький район, село Прилісне, вулиця Сойне, 16».

Реалізація даного проекту дозволить перенести існуючу амбулаторію із дитячого садочка на першому та другому поверхах, що створює незручності для людей похилого віку, осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення та  відкрити нові групи для дітей у садочку.

Листи про підтримку цього проекту направлені на Мінрегіон, голові Волинської ОДА, голові Волинської обласної ради, начальнику управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації та голові Маневицької райдержадміністрації.

Присутність працівників Прилісненської ОТГ на нарадах з цих питань вбачає, що керівництво Маневицької РДА не має наміру включити у своїй пропозиції фінансування проекту нашої громади. Прилісненська ОТГ надіється, що розподіл коштів буде проводитись незалежно від партійної приналежності керівників органів місцевого самоврядування чи виконавчої влади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чого не вистачає для розвитку туристичного потенціалу громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь