A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прилісненська ТГ
Волинська область, Камінь-Каширський район

Проекти рішень ради №30 «Про звернення депутатів Прилісненеської сільської ради»

Кількість переглядів: 454
Скликання: Сьоме скликання
Сесія: наступна 2020 року
Тип документу: Проекти рішень ради
Дата: 07.02.2020
Номер документу: 30
Назва документу: Про звернення депутатів Прилісненеської сільської ради
Прикріплені файли:

ПРИЛІСНЕНСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

МАНЕВИЦЬКОГО РАЙОНУ ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

сьоме скликання

р і ш е н н я

 

від           2020 року № /                      

с.Прилісне

                                                          ПРОЕКТ                             

 

 

Про Звернення  депутатів Прилісненської сільської  ради Волинської області до Президента України В.О.Зеленського, Голови Верховної Ради України Д.А.Разумкова, Прем’єр-міністра України О.В.Гончарука, народного депутата України виборчого округу №23 І.М.Констанкевич щодо скасування рішення Верховної Ради України про прийняття за основу Закону України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення

 

Відповідно до статті 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", статей 21, 22 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад", статті 62,63 Глави 1 Розділу 4 Регламенту роботи Прилісненської сільської ради сьомого скликання  сільська рада

ВИРІШИЛА:

 

1. Схвалити Звернення депутатів Прилісненської сільської ради Волинської області до Президента України В.О.Зеленського, Голови Верховної Ради України Д.А.Разумкова, Прем’єр-міністра України О.В.Гончарука, народного депутата України виборчого округу №23 І.М.Констанкевич щодо скасування рішення Верховної Ради України про прийняття за основу Закону України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення (№2178-10 від 10.10.2019 року) (додається).

2. Доручити Прилісненському сільському голові Терещенку І.І. забезпечити направлення цього рішення і тексту Звернення зазначеним адресатам.

 

 

 

Сільський голова                                                                          І.ТЕРЕЩЕНКО

 

Шумик Андрій

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                               

                                                                                              Президентові України

Зеленському В. О.

 

Голові Верховної Ради України

Разумкову Д. А.

 

Прем’єр - міністрові України

Гончаруку О. В.

 

Народному депутатові України,

виборчого округу № 23

 Констанкевич І.М.

 

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Прилісненської сільської ради Волинської області до Президента України В.О.Зеленського, Голови Верховної Ради України Д.А.Разумкова, Прем’єр-міністра України О.В.Гончарука, народного депутата України виборчого округу №23 І.М.Констанкевич щодо скасування рішення Верховної Ради України про прийняття за основу Закону України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення (№2178-10 від 10.10.2019 року)

 

Ми, депутати Прилісненської ради Волинської області глибоко стурбовані тим, що у Верховній Раді України прийнято рішення про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення (№2178-10 від 10.10.2019 року), який ставить за мету розпродати іноземним банкам і кредитним установам найголовніше й основне багатство України – землю, що ставить під загрозу подальше існування України як держави.

Продаж землі згідно проєкту Закону №2178-10 від 10.10.2019 року призведе до остаточного знищення малих сільськогосподарських підприємств та сімейних ферм, які в усьому цивілізованому світі є основою продовольчої безпеки та аграрної складової економіки, масового зростання безробіття та посилення еміграції, а також до загибелі сіл та селищ.

Всупереч будь-якому світовому досвіду – це варварське розбазарювання останнього і найважливішого багатства для сьогоднішнього і наступних поколінь українського народу.

На вітчизняних чорноземах мають господарювати і мати продукти харчування та прибутки українці, а не міжнародні латифундисти.

Ми за ринок землі, але на умовах, які діють в європейських країнах, де в одні руки продають, причому не іноземцям та іноземним банкам, а своїм громадянам не більше 300 – 500 гектарів землі.

На підставі вищевикладеного депутати Маневицької районної ради звертаються до вас з настійною вимогою:

 

 

 

 

1.  Верховній Раді України – зупинити розгляд законопроекту №2178-10 від 10.10.2019 р. "Про внесення змін до деяких  законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення".  У разі прийняття вказаного законопроекту в цілому вимагаємо від Президента України накласти на нього вето. У випадку підписання Закону Президентом звертаємось до фракцій Верховної Ради про оформлення відповідного звернення до Конституційного Суду України.

 

2. Верховній Раді України та Президентові України – утворити робочу групу в складі представників місцевих громад з усіх областей України, органів місцевого самоврядування, професійних асоціацій і аграрних спілок, профільних міністерств, комітетів Верховної Ради України.

 

3. Робочій групі напрацювати Єдину національну програму реформування земельних відносин в Україні.

 

4. Текст Єдиної національної програми реформування земельних відносин  оприлюднити та схвалити  в середовищі громад та фахових спілок, породжуючи, таким чином, суспільний консенсус стосовно його змісту та суті.

 

5. Лише після досягнення такого суспільного консенсусу Єдина національна програма реформування земельних відносин має бути ухвалена Верховною Радою України та стає основою для внесення змін до чинних Законів України.

 

 

Прийнято на сорок другій позачерговій сесії Прилісненської сільської ради Волинської області

                                                   2020року

 

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чого не вистачає для розвитку туристичного потенціалу громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь