Прилісненська ТГ
Волинська область, Камінь-Каширський район

У Прилісненській громаді відбувся конкурс «Волинська різдвяна містерія»

Дата: 08.02.2021 10:35
Кількість переглядів: 1863

У Прилісненській громаді відбувся конкурс

«Волинська різдвяна містерія»

Протягом січня 2021 року у клубних закладах прилісненської громади проходив окружний етап конкурсу звичаєво-традиційної атрибутики різдвяних свят «Волинська різдвяна містерія».  Головною метою конкурсу було відродження та збереження традиції виготовлення з природних матеріалів (притаманних певній території Волинського Полісся) зірок, вертепних шопок (стаєнок), народноїФото без опису іграшки, дідухів, павуків, масок ряджених іншої різдвяної атрибутики як частки нематеріальної культурної спадщини народу.

Прекрасні роботи представили 12 учасників у двох номінаціях - «Різдвяна атрибутика», «Декоративна композиція» у трьох вікових категоріях: І категорія – 12-14 років; ІІ категорія – 15-17 років; ІІІ категорія – від 18 років.

Творчий підхід, поєднання сучасного та старовинного мистецтва, майстерність виконання продемонстрували учасники Конкурсу. Автентичним змістом наповнена робота «Дідух», автор Сахнік Н.І. Оригінальністю вирізнялася робота «Різдвяна іграшка» Ящик Н.А..

У номінації «Декоративна композиція» у І віковій категорії І місце  зайняли учні 6-Б класу опорного закладу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів с.Прилісне»: Ремінська Мирослава, Кузьмич Аліна, Нестерук Мар’яна, Градищук Ангеліна, Нарбутова Олександра, Янчевська Юлія з роботою «Різдвяна шопка», керівник Коснюк Людмила Миколаївна. ІІ місце отримала  Дубровська Ангеліна із с.Серхів за роботу «Різдвяний янгол», що виконанна в народному стилі, керівник Паламар Валентина Миколаївна. ІІІ місце зайняла  Жовнерук Яна, с.Серхів з оригінальною роботою «Сніговики-мірошники», керівник Гузар Галина Андріївна.

У ІІ віковій категорії цієї номінації переможцями стали група аматорів будинку культури с.Тоболи у складі Пронцевич Ангеліни, Давидюк Дарини, Бартошик Ольги, з роботою «Різдвяна шопка», керівник Трушик Любов Макарівна. Чудові ангелики із солоного тіста виготовила Ящик Наталія, завідувач клубу-філії с.Серхів, та зайняла І місце у ІІІ віковій категорії в номінації «Декоративна композиція».

Переможцем у номінації «Різдвяна атрибутика» у ІІ віковій категорії стала Ковальчук Анастасія із с.Городок з роботою «Різдвяна зірка», керівник Лісовецька Олена Валеріївна. У ІІІ віковій категорії, номінація «Різдвяна атрибутика», І місце зайняла Сахнік Наталія, директорка Будинку культури Прилісненської сільської ради з роботою «Різдвяний дідух». ІІ місце  отримала Трушик Любов, завідувач будиноку культури  с.Тоболи, з роботою «Різдвяна зірка».

Роботи учасників, що зайняли перші місця, були відправлені в Волинський обласний науково-методичний центр культури на обласний конкурс звичаєво-традиційної атрибутики різдвяно-новорічних свят «Волинська різдвяна містерія».

Щиро вітаємо всіх переможців та лауреатів та бажаємо творчого натхнення та нових здобутків!

 

Гуманітарний відділ

Прилісненської сільської ради

Фотозвіт:



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чого не вистачає для розвитку туристичного потенціалу громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь