A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прилісненська ТГ
Волинська область, Камінь-Каширський район

Серпнева конференція педагогічних працівників 2019 року: виклики та перспективи реформи освіти

Дата: 03.09.2019 08:58
Кількість переглядів: 2045

Знову на календарі осінь. І так як хлібороб спішить посіяти озимину, щоб мати добрі Фото без описужнива в наступному році, так і готуються педагоги до нового навчального року. Адже на повну силу запрацювала Нова українська школа. Якій їй бути? Що взяти в дорогу знань із старого портфеля, а що покласти туди нового, того, що дозволить виховати здорове, грамотне, готове до сучасних випробувань у житті покоління. Концепція Нової української школи - переломити стереотипи мислення. Але як? На це запитання й старались дати відповіді доповідач, виступаючі, гості серпневої конференції педагогічних працівників Прилісненської громади 2019 року. Та про все по порядку…

Гарний заряд позитивної енергії роботі традиційній серпневій конференції вчителів, яка відбулася 29 серпня 2019 року у Будинку культури с.Прилісне, дали, звичайно, діти, заради кого працює і творить учитель. А ведучі-учителі привітали усіх щирими словами та побажали святкового настрою, надії і віри в подальший успіх.

Вже осені подих вибілює небо.
Позаду засмага, відпустка, ремонт.
І ось ви вже знову разом у цій залі,
На старті новий трудовий горизонт.

Шановні вчителі – поважні й серйозні,
Ви різні, а стежка у всіх вас одна.
З роками приводить до різних порогів
Та має єдиний початок вона

серпнева конференція педагогічних працівників !!!

Такими словами із вуст дітей розпочалася традиційна серпнева конференція педагогічних працівників 2019 року.

Серпнева конференція - особлива педагогічна традиція, зігріта теплом останніх літніх днів і любов'ю до професії. Це час відліку нових справ, нового витка життя в освіті, що знаменує початок шкільного марафону довжиною ще в один рік.

        У 2019/2020 навчальному році у Прилісненській громаді розпочинають свою педагогічну діяльність 3 молодих спеціаліста. Сільський голова Ігор Терещенко виконав приємну місію Фото без опису– привітав і молодих учителів, і всіх освітян з початком нового навчального року та побажав їм успіхів, результативних кроків на шляху творення Нової української школи, мудрості, миру, злагоди у житті, родинного затишку та віри в щасливе майбутнє України!

На нелегку вчительську працю молодих учителів благословили словами В.О.Сухомлинського: «Будь майстром, поетом, художником у справі, яку ти любиш. Немає такої професії, в якій людина не змогла б дістатися вершини майстерності». А учні разом з учителем присвятили  молодим фахівцям пісню «Нам треба уФото без описучитель!».

У цей день одного із найкращих учителів – П'ятигорик Валентину Миколаївну, з почестями проводжали на заслужений відпочинок. В.о.начальника гуманітарного відділу Слупачик Наталія подякувала учителю математики НВК с.Городок за сумлінну працю, високий професіоналізм, навчання і виховання підростаючого покоління та вручила сертифікат на 5000 грн.   Педагогічний колектив ЗОШ І-ІІ ступенів с.Серхів подарував на прощання пісню «Вчителько моя».

Багато гарних слів побажали своїм учителям, наставникам їхні вдячні учні.У відповідь педагоги заспівали для них пісню «Ми бажаємо щастя вам».

Пленарна частина конференції педагогічних працівників розпочалась із доповіді в.о.начальника гуманітарного відділу Слупачик Наталії Олександрівни «Підсумки розвитку дошкільної та загальної середньої освіти Прилісненської сільської ради у 2018/2019 навчальному році та завдання на 2019/2020 навчальний рік в умовах упровадження Нової української школи». Наталія Олександрівна привітала всіх педагогів, проаналізувала їхні здобутки, надбання у минулому навчальному році, намітила шляхи вирішення багатьох проблем у наступному.

Учитель початкових класів ЗОШ І-ІІ ступенів с.Серхів Каган Наталія поділилася з присутніми, як пройшов перший рік реалізації Концепції Нова українська школа: очікування, перспективи, переваги, проблеми.

Директор опорного закладу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів с.Прилісне» Буско Валентина повідала про підвищення якості освіти.

З презентацією свого досвіду та напрацювань виступила завідувач НВК «ЗОШ І-ІІ ступенів – ДНЗ с.Городок» - філії опорного закладу Терещенко Ніна – «Забезпечення розвитку творчого потенціалу учнівської молоді – одне із важливих завдань загальної середньої освіти».

«Дошкільна освіта на сучасному етапі» - так звучала тема співдоповіді заступника завідувача філії дошкільного структурного підрозділу НВК с.Городок Гуменюк Тетяни.

На кінець серпневого зібрання Наталія Олександрівна подякувала всім, хто навчає і виховує нове українське покоління, за сумлінну працю, керівникам шкіл та дитячих садочків, педагогічних працівникам та батькам за підготовку закладів освіти до нового навчального року, за створення належного освітнього середовища для першокласників. Кращі педагогічні працівники за підсумками 2018/2019 навчального року були відзначені квітами та грамотами гуманітарного відділу Прилісненської сільської ради. 

По завершенню роботи педагогічні працівники взяли участь у секційних засіданнях. Традиційно на високому методичному рівні пройшли предметні секції, на яких були проаналізовані результати ЗНО та ДПА, надані рекомендації щодо викладання предметів у новому навчальному році, звернено увагу вчителів на календарно-тематичне планування, підготовку учнів до уроків, шкільну документацію. Керівники МО наголосили, що навчальний рік розпочинається під знаком важливих подій в освіті. Усі заходи конференції об'єднані єдиною метою – новий навчальний рік - рік реформ і змін.  

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чого не вистачає для розвитку туристичного потенціалу громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь