A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прилісненська ТГ
Волинська область, Камінь-Каширський район

«100 років милосердя»

Дата: 06.05.2018 12:44
Кількість переглядів: 1250

18 квітня 2018 року виповнилось 100 років із дня створення Товариства Червоного Хреста в Україні. Саме тому квітень цього року – Всеукраїнський Місяць Червоного Хреста, що проходив  під гаслом «100-річчя милосердя».

Фото без описуТовариство Червоного Хреста України — неприбуткова, всеукраїнська, добровільна, громадськагуманітарна організація. Першими завданнями товариства була допомога під час збройних конфліктів пораненим, біженцям та військовополоненим, турбота про інвалідів і дітей-сиріт, боротьба з голодом та епідеміями, організація лазаретів, госпіталів і харчувальних пунктів. Сьогодні ж Товариство Червоного Хреста України надає допомогу громадянам, що проживають у зоні АТО, біженцям та внутрішньо переміщеним особам, сиротам та напівсиротам, самотнім хворим похилого віку, інвалідам війни та праці. Взявши на себе з перших днів існування благородну місію турботи про здоров`я людей та їхнє благополуччя, Товариство продовжує пропагувати основоположні принципи Міжнародного руху Червоного Хреста, а також цінності, непідвласні часу – милосердя, людяність, співчуття.

Цьогоріч до Місяця Червоного Хреста долучилися і установи та організації,  що знаходяться на території Прилісненської ОТГ, зокрема: заклади освіти, шкільні та сільські бібліотеки, Будинок культури з клубами-філіями. У бібліотеках були проведені години спілкування, бесіди та уроки милосердя «Від серця до серця хай лине доброта», облаштовані виставки літератури про любов та милосердя. Будинком культури та клубами-філіями були організовані благодійні дискотеки, на яких зібрано 685 гривень. У школах були проведені бесіди та презентації, виховні години і години спілкування, свята й виховні заходи, які вчать дітей доброти, людяності  та благодійності. Прилісненська громада постійно турбується про одиноких, непрацездатних громадян похилого віку. Шкільні загони милосердя допомагали у заготівлі палива, обробці присадибних ділянок, веденні домашнього господарства.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чого не вистачає для розвитку туристичного потенціалу громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь