ЗВІТ сільського голови про роботу виконавчих органів ради за  2017 рік

Дата: 16.01.2018 19:12
Кількість переглядів: 2786

12 січня в приміщенні Будинку культури Прилісненської сільської ради відбувся звіт сільського голови перед Прилісненською громадою.

Ігор Терещенко прозвітував перед територіальною громадою про роботу депутатського корпусу та виконавчих органів ради за 2017 рік.

Очільник громади детально ознайомив присутніх з обсягами проведених робіт, фінансування проектів, які реалізовані, виконуються і ті, які заплановані.

ЗВІТ  сільського голови про роботу виконавчих

органів ради  за  2017 рік

Швидко промайнув рік життя нашої громади. Хочу поділитись з вами досягненнями  та  думками щодо подальшого життя та розвитку нашої територіальної громади.

З перших днів своєї роботи на посаді сільського голови об’єднаної територіальної громади намагаюсь побудувати роботу депутатського корпусу, виконавчого комітету та працівників апарату  сільської ради так, щоб робота велась злагоджено, відповідально, відкрито.

Сільська рада була  є і буде публічною та відкритою у своїй діяльності, про  що свідчить робота з висвітлення  новин та  сесій сільської ради, рішень виконавчого комітету, життя громади на офіційному сайті ради.

До Прилісненської сільської ради обрано 22 депутати, до складу виконавчого комітету входить 14  осіб.

У році, що минув було  проведено 12 сесійних засідань, на яких прийнято 320   рішень. Найбільше було прийнято рішень, що стосувались земельних питань – 210. В основному приймались рішення про надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж  земельної ділянки в натурі для будівництва житлових будинків, господарських будівель і споруд. По громаді надано 29 земельних ділянок для будівництва житлових будинків і споруд.

Затверджено проекти змін до генерального плану села Прилісне, прийнято рішення щодо змін генеральних планів  населених пунктів ради. Ведеться робота щодо виділення 24 га із земель  державної власності в південно - східній частині села Прилісне під житлове будівництво.

При сільській раді працює три постійно діючі депутатські комісії. Так, комісією з питань будівництва, земельних відносин, екології, благоустрою та природних ресурсів проведено 10, де розглянуто 212 заяв, здійснено 17 виїздів на місця для детальнішого вивчення питань.

Комісією з питань планування, місцевого бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку та комунальної власності  проведено 9 засідань, де розглянуто 41 питання, що стосувались змін до бюджету ради, комунальної власності.

Комісією з питань освіти, охорони здоров’я, культури, спорту, побутового і торгівельного обслуговування та соціального захисту населення проведено 8 засідань і розглянуто 22 питання. Основні питання, які порушувались на засіданні комісії, це утворення опорного закладу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів с.Прилісне»,  затвердження Статуту опорного закладу та Положень про філії опорного закладу.

Виконавчим комітетом сільської ради проведено 12 засідань, на яких прийнято 103 рішення. Основні питання, це коригування тарифів на комунальні послуги, соціально - економічний розвиток  ради, підготовка інфраструктури населених пунктів до осінньо-зимового періоду, робота торгівельних закладів.

За 2017 рік до сільської ради надійшло 12 протоколів про адміністративні правопорушення, які були розглянуті на  засіданні адміністративної комісії. Сума накладених штрафів складає 595 грн.

Протягом 2017 року надійшло  1461 звернень громадян, з них письмових – 346 звернень, усних – 1115 звернень. В свою чергу направлено  712  вихідної документації .

                                   Соціальний захист

Протягом року суттєво фінансувалась  «Програма соціального захисту населення сільської ради». Сільським бюджетом на 2017 рік виділено 100 000 грн. на фінансування цієї Програми. Фактично використано 86000 грн. Так допомогу на лікування отримали 15 чоловік на суму 14 000 гр., на поховання  осіб, що на момент смерті не працювали використано 5 000 грн., двом домовласникам, будівлі яких зазнали руйнування від пожеж, надано матеріальну допомогу на суму 10 500 грн., одинадцятьом  жителям громади, які постраждали внаслідок буревію, надано матеріальну допомогу на  суму 27 440 грн.

До Дня інваліда закуплено 79 продуктових наборів на суму 15 800 грн. , до Дня людей похилого віку 36 громадянам надано матеріальну допомогу на суму 3 600 грн., до дня Захисника Вітчизни  учасникам АТО надано матеріальну допомогу на суму 4 000 грн., до Дня вшанування учасників ліквідації на Чорнобильській АЕС  - 900 грн., 1135 домогосподарств отримали житлові субсидії.                                    

                           Благоустрій населених пунктів

         Протягом звітного періоду  в усіх населених пунктах ради проведено благоустрій  кладовищ, територій установ, організацій, прилеглих територій житлових будинків громадян. Ліквідовано стихійні  смітттєзвалища в селах Прилісне, Городок, Карасин, Серхів, проведено впорядкування місць захоронення побутових відходів в усіх  населених пунктах ради. Протягом поточного року Маневицьким районним центром зайнятості направлялись працівники  на громадські роботи із числа безробітних – 16 чоловік, що виконували роботи з благоустрою населених пунктів ради.

На території с.Прилісне житлово-комунальним підприємством Прилісненської сільської ради організовано централізований вивіз  сміття від індивідуального сектору, всього укладено 451 договір.   В 2018 році цю

роботу потрібно налагодити в  інших населених пунктах ради,  а також організувати роздільне  збирання сміття. Для цих потреб сільською радою за кошти державного бюджету придбано новий трактор з причіпом на суму 669 000 грн.

Для надання належних послуг населенню, організаціям, установам, організації робіт по належному утриманню об’єктів соціальної інфраструктури ради за кошти державного бюджету на суму 2 018000 (два мільйони вісімнадцять тисяч) грн. придбано новий екскаватор та трактор з підйомником.

Рішенням виконавчого комітету запроваджено  можливість залучення працівників ради ( в.о. старост) до інспектування території населених пунктів на предмет порушення правил благоустрою (прибирання будівельних матеріалів, неналежне утримання прибудинкових територій,  недопущення утворення стихійних сміттєзвалищ і т.д.). Всього на благоустрій населених пунктів використано 365,1 тис.грн. ( оплата за використання електроенергії по вуличному освітленню, оплата праці працівників ЖКП, інші видатки).

                                     Утримання вулиць і доріг

З метою розвитку дорожньо-транспортної мережі населених пунктів ради за звітний період проведено грейдерування  білощебеневих та грунтових доріг, проведено ямковий ремонт асфальтного покриття  доріг в селах Прилісне, Галузія на суму 416 700 грн. В селах Карасин, Серхів  облаштовано білощебеневі дороги по вулицях Струглі та Шкільна на суму  403 100  грн.

Зважаючи на збільшення інтенсивності руху автомобільного транспорту  в нічний час сільською радою в 2017 році виділено значні кошти на реконструкцію та ремонт  мережі вуличного освітлення в населених пунктах ради. В селі Серхів введено в експлуатацію вуличне освітлення по вул. Загорівка, Береза на суму 149 300 грн. В селі Прилісне завешено будівництво вуличного освітлення по вулиці Марії Цюприк на суму 150000 грн. Протягом року замінено 180 ламп вуличного освітлення населених пунктів Городок, Прилісне, Карасин, Галузія.

  Утримання об’єктів соціальної інфраструктури

З метою належного утримання об’єктів соціальної інфраструктури населених пунктів ради за звітний період проведено:

-поточні ремонти адмінприміщень колишніх сільських рад в селах Лишнівка, Городок, Серхів. Завдяки цьому значно покращились умови праці працівників бібліотек, ФАПів  та обслуговування населення. В селі Замостя проведено поточний ремонт місцевого ФАПу.

     Завдяки коштам з державного бюджету на суму 523 421 грн. проведено капітальний ремонт покрівель  житлових будинках № 2, 9 по вул.Сойне с.Прилісне.

     Розпочато реконструкцію приміщення старої школи в с.Прилісне. Згідно кошторису 2017  року освоєно 2 265329  грн. з державного бюджету на розвиток інфраструктури об’єднаних громад та  106000 на  виготовлення проектної документації.

   Проведено заміну котла  у загальноосвітній школі І-ІІ ступенів с.Серхів- філії опорного закладу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів с.Прилісне» на  суму 270000 грн.

                               Фінансова та бюджетна політика

Запорука успішного розвитку громади – це наповнений бюджет. Бюджет ради на 2017 рік із змінами та доповненнями затверджено в сумі 39 192390  грн., по видатках  в сумі -  38 190900 грн.

Протягом  бюджетного періоду до сільського бюджету до загального фонду ( без  урахування трансфертів)  зараховано  8 962336 грн., що складає 108,7%, що на 716403 грн. більше запланованого. Перевиконано надходження рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів на 486483 грн., податку та збору  на доходи фізичних осіб на 58100 грн., єдиного податку на 115739 грн.

Субвенції з державного бюджету отримано 19 644280 грн., або 100,3% бюджетних призначень, в тому числі освітньої субвенції -  12 381900 грн., медичної – 3 904100 грн., на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій - 720 270 грн.

Видатки сільського бюджету складають в сумі 30 020080 грн., в тому числі: освіта – 17 262800 грн., соціальний захист – 85 500 грн., запобігання та ліквідація надзвичайних ситуацій – 60 086 грн., організація рятування на водах – 30 086 грн.

                                         Освіта та культура

Рішенням конференції педагогічних працівників освітнього округу Прилісненської сільської ради та рішенням сесії Прилісненської сільської ради для забезпечення методичного супроводу закладів освіти було створено методичну раду освітнього округу Прилісненської сільської ради.

Рішенням сесії Прилісненської сільської ради створено опорний заклад «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів с.Прилісне» з філіями:

  1. загальноосвітня школа І-ІІ ступенів с.Лишнівка – філія опорного закладу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів с.Прилісне»;
  2. загальноосвітня школа І-ІІ ступенів с.Галузія – філія опорного закладу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів с.Прилісне»;
  3. загальноосвітня школа І-ІІ ступенів с.Серхів – філія опорного закладу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів с.Прилісне»;
  4. навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – ДНЗ с.Городок» – філія опорного закладу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів с.Прилісне».

Тому на даний час на території Прилісненської сільської ради діє два заклади загальної середньої освіти: опорний заклад «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів с.Прилісне» та загальноосвітня школа І-ІІ ступенів с.Карасин.

Для підготовки закладів загальної середньої освіти до 2017-2018 навчального року були виділені кошти на фарбування всіх шкільних приміщень (згідно замовлень керівників закладів освіти). У навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – ДНЗ с.Городок» – філії опорного закладу здійснено поточний ремонт двох класних кімнат та облаштування їх під комп’ютерний клас та під учительську. У загальноосвітній школі І-ІІ ступенів с.Серхів – філії опорного закладу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів с.Прилісне» проведено поточний ремонт коридорів шкільного приміщення та облаштування внутрішнього санвузла.

В літній період за кошти громади на умовах співфінансування з обласним бюджетом пройшли оздоровлення в таборі «Чайка», що на Світязі, шестеро учнів пільгових категорій ( по одній дитині з кожного закладу загальної середньої освіти).

Завершені ремонтні роботи по облаштуванню частини вивільнених приміщень загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів с.Галузія – філії опорного закладу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів с.Прилісне» під заклад дошкільної освіти.

Проведено реорганізацію бібліотечних та клубних закладів.

Рішенням сесії Прилісненської сільської ради створено Центральну бібліотеку Прилісненської сільської ради з філіями;

  1. бібліотека-філія с.Городок Центральної бібліотеки Прилісненської сільської ради;
  2. бібліотека-філія с.Карасин Центральної бібліотеки Прилісненської сільської ради;
  3. бібліотека-філія с.Лишнівка Центральної бібліотеки Прилісненської сільської ради;
  4. бібліотека-філія с.Галузія Центральної бібліотеки Прилісненської сільської ради;
  5. бібліотека-філія с.Серхів Центральної бібліотеки Прилісненської сільської ради.

Проведено поточні ремонти приміщень бібліотеки-філії с.Городок, бібліотеки-філії с.Лишнівка та бібліотеки-філії с.Серхів.

 

Рішенням сесії Прилісненської сільської ради створено Будинок культури Прилісненської сільської ради з філіями:

  1. клуб-філія с.Городок Будинку культури Прилісненської сільської ради;
  2. клуб-філія с.Карасин Будинку культури Прилісненської сільської ради;
  3. клуб-філія с.Замостя Будинку культури Прилісненської сільської ради;
  4. клуб-філія с.Лишнівка Будинку культури Прилісненської сільської ради;
  5. клуб-філія с.Галузія Будинку культури Прилісненської сільської ради;
  6. клуб-філія с.Серхів Будинку культури Прилісненської сільської ради.

Виділялись кошти на проведення святкувань днів села кожного населеного пункту громади.

Не була осторонь Прилісненська громада і від спортивного життя. Так, за підсумками змагань районного фестивалю з фізичної культури і спорту, який відбувся 17 вересня в с.Комарове,  в загальнокомандному заліку команда Прилісненської сільської ради зайняла почесне 2 місце, за що була нагороджена кубком, медалями, грамотами та грошовою винагородою в розмірі 10 тисяч гривень.

У Ворохті Івано-Франківської області у  всеукраїнських змаганнях збірних сільських і селищних рад «Краще спортивне село України» команда Прилісненської сільської ради виборола 5 місце.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чого не вистачає для розвитку туристичного потенціалу громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь