"Відповідь нескореного народу"-під таким гаслом пройшов святковий концерт до Дня захисника України

Дата: 15.10.2017 23:12
Кількість переглядів: 1434

           14 жовтня вся ненька Україна відзначає День захисника України, День святої Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва. Свято захисника Вітчизни встановлено указом Президента України з метою вшанування мужності, бойового подвигу, героїзму захисників незалежності і цілісності України, самовідданості громадян, які присвятили своє життя служінню Українському народу, збереженню та розвитку національних військових традицій і звитяг. Сьогодні козак – не той, хто одягнений у вишиванку й шаровари, козак – це передусім воїн за духом, той, хто воюватиме за честь і свободу. Шляхетність, мудрість, відвага – три основні прикмети, які характеризують воїна усіх часів: шляхетного не підкупиш, мудрого не обдуриш, мужнього не залякаєш.

Фото без опису

        13 жовтня, у переддень свята, привітали героїв-воїнів-земляків у Прилісненській об′єднаній територіальній громаді. Так, в Будинку культури с.Прилісне відбувся святковий концерт, на який були запрошені воїни різних поколінь із усіх сіл Прилісненської громади:  учасники АТО, воїни-афганці, військовослужбовці. Були присутні  також керівництво, учнівська молодь та громадськість.

Розпочався концерт молитвою, яку зачитала учениця Вікторія Горайчук, музичними композиціями про Україну у виконанні Інни Левчук та Ярини Масюк.

         Прилісненський сільський голова Ігор Терещенко та начальник гуманітарного відділу Оксана Шнайдер подякували нашим мужнім захисникам за їхній героїзм та відвагу, які вони проявляють,  захищаючи рідну державу, дітей, матерів, коханих дружин. Привітали також учасників свята із релігійним святом – Покровою Пресвятої Богородиці та побажали усім присутнім здоров’я, миру та благополуччя. Вручили учасникам АТО Матвійчуку Андрію, Басу Сергію, Швецю Ігорю, Касяну Сергію, Клецю Сергію, Козлову Юрію відзнаки Президента України «За участь в антитерористичній операції».

Фото без опису

Ведучі свята закликали усіх присутніх згадати у молитвах героїв, які поклали своє життя за наше майбутнє. Схилили голови в жалобі та вшанували хвилиною мовчання земляка Василя Шишолика. Саме йому поетеса рідного краю Марія Волинська присвятила вірш «Василю Шишолику», який зачитала Тетяна Хилюк, а Валентина Ліщук заспівала пісню про війну та солдатів, звуки цієї мелодії до цих пір відлунють у серцях небайдужих людей.

Фото без опису

         Вчителі музичного мистецтва Ірина Мельник та Анастасія Матвійчук заспівали пісні «Мамо, не плач», «Осінь». Дарували віршовані та пісенні твори наші талановиті учні: Дарина Матвіюк, Вікторія Курчик (випускниця), Юля Муковська, дитячий вокальний колектив «Зорепад», художній керівник Будинку культури с.Прилісне Анжела Неродик, розвеселили гуморесками артисти із с.Городка та запальні пісні Прилісненських молодичок.

          Від імені усіх жителів громади низький Вам уклін, наші ЗАХИСНИКИ!!!

ФОТОГАЛЕРЕЯ:

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чого не вистачає для розвитку туристичного потенціалу громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь