8 травня – День пам'яті та примирення

Дата: 08.05.2018 12:59
Кількість переглядів: 1181

Рокам ніколи пам’яті не стерти

У ці дні разом з Європою та світом, ми відзначаємо День пам'яті та примирення і вшановуємо мужність і відданість тих, хто 73 роки тому здобував перемогу в Другій світовій війні.

8 Фото без описутравня 2018 року відбулися урочистості до Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у селах Прилісненської громади. У рамках урочистостей відбулися зустрічі з вдовами та інвалідами війни, які ще пам’ятають жорстокість воєнних років, поминальні панахида за загиблими, церемонії покладання гірлянди Військової Слави та квітів землякам, які загинули у Другій світовій війні, молебень за мир в Україні. Прилісненський сільський голова Ігор Терещенко вручив подарунки вдовам та інвалідам війни. У школах були проведені уроки мужності, виховні години, виставки літератури, були виготовлені стінгазети, відбулися походи у шкільний музей села Прилісне, який наочно ілюструє історію в період Великої Вітчизняної війни. У акції «Маки пам’яті» взяли участь усі школярі громади, під час якої діти майстрували тематичні символи. На мітингу жителі громади розповідали вірші, співали пісні, щиро дякували учасникам бойових дій, інвалідам війни, вдовам, -  всім, хто боровся за мирне небо над головою.

Занадто велика ціна перемоги, занадто кривавими слізьми вмита земля під ногами, занадто багато наших земляків не повернулися додому. Не шкодуючи нікого вона забирала життя людей. Війна не зважала на національність, на віросповідання, вік. Хто винен у цій війні розсудить  Господь Бог. Та, аби такого жаху не повторилося знову, ми повинні пам’ятати про страшні муки і біль, що принесла Друга світова, пробачити одне одному та примиритися, адже у війнах не винні прості громадяни. Ми в неоплатному боргу перед синами і дочками України, юність яких жорстоко обірвала війна. Низько вклоняємося подвигу тих, хто ціною власного життя, проявили нечуваний героїзм, сміливість та відвагу, зуміли врятувати світ від нацистського поневолення. Вічна пам'ять загиблим, честь і слава живим свідкам війни!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чого не вистачає для розвитку туристичного потенціалу громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь