Правила заготівлі другорядних лісових ресурсів - березовий сік, ягоди, гриби, плоди та ін

Дата: 28.03.2018 13:10
Кількість переглядів: 1755

???°???????????? ???? ?·?°?????????? ?·?°???????????»?? ?±?µ???µ?·?????????? ????????Інформація щодо правил заготівлі другорядних лісових ресурсів, які проводяться на території ДП «Маневицьке лісове господарство»

          

  Незабаром в лісах Волині розпочнеться сезон заготівлі березового соку.

    Весна і літо для лісогосподарських підприємств - це період коли окрім виконання основних видів господарських робіт, як посадка лісових культур чи охорона лісів від пожеж, розпочинається сезон так званого «Побічного лісового користування» або промислова заготівля другорядних лісових ресурсів.

    Наприкінці березня, на початку квітня в лісах розпочинається заготівля березового соку, в травні розпочинають заготовляти лікарську сировину, а з початку літа і до пізньої осені триває заготівля дикорослих ягід, плодів, горіхів, та грибів.

    ДП «Маневицьке лісове господарство» наголошує, що ПРОМИСЛОВА заготівля будь-яких лісових ресурсів в Україні, в тому числі й другорядних (березовий сік, дикорослі гриби, ягоди, горіхи, лікарські рослини...] проводиться лише за наявності спеціального дозволу - Лісового квитка, і тільки в межах відведених лісових ділянок. Форма і порядок видачі Лісового квитка визначені Порядком видачі спеціальних Дозволів на використання лісових ресурсів, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 23.05.2007 №761.

    Нагадуємо, що згідно цієї постанови Лісовий квиток для заготівельника виписується лісогосподарським підприємством, на території якого проводиться заготівля другорядних лісових ресурсів, після сплати заготівельником нормативного збору до місцевого бюджету. Розмір нормативного збору за користування другорядними лісовими ресурсами визначається обласною радою і затверджується ^ облдержадміністрацією. Сьогодні, Лісовий квиток це єдиний дозвільний документ, який надає право лісогосподарським підприємствам, а також приватним особам, проводити промислову заготівлю дикорослих грибів, ягід та лікарської сировини в ліСах.

    Для власних , потреб громадяни проводять заготівлю вищезазначених продуктів безкоштовно.

   Заготівля ж березового соку, як для власних потреб, так і за умови промислової заготівлі - проводиться з обов'язковою випискою Лісового квитка. За порушення цієї вимоги заготівельників-порушників чекає адміністративна або навіть кримінальна відповідальність. Такси для обчислення розміру шкоди, що може бути . заподіяна, становлять залежно від діаметра пошкодженого дерева.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чого не вистачає для розвитку туристичного потенціалу громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь