A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прилісненська ТГ
Волинська область, Камінь-Каширський район

На святих Петра й Павла галузійці святкували День села

Дата: 13.07.2017 13:09
Кількість переглядів: 1543

Фото без опису   На святих Петра й Павла галузійці святкували День села

         12 липня на святих Петра й Павла жителі села Галузія святкували День рідного села. П’ять років тому колишній голова Галузійської сільської ради Шпак Іван Іванович вперше звернувся до громади з ініціативою про урочисте відзначення Дня села на храмове свято – 12 липня.У цей день святі Петро й Павло ніби благословляють Галузію на мирне життя та процвітання, охороняють від усього лихого.

         Святкове дійство, на яке зійшлися не тільки місцеві жителі, а й  гості із сусідніх сіл, родичі з далеких міст, відбулося у сільському клубі. Слова привітання звучали в цей день від сільського голови Прилісненської об’єднаної територіальної громади Терещенка Ігора Ілліча, який  бажав селу розквіту, міцного здоров’я, добробуту, наголосив, що такі свята дають громаді надію на краще життя і спонукають людей вірити в себе і у свої можливості, запевнив, «що у вас і у нас усе буде гаразд». До побажань голови приєдналась і начальник гуманітарного відділу Прилісненської сільської ради Шнайдер Оксана Олексіївна: «Нехай у ваших домівках завжди буде радість, щастя, достаток і Боже бласловення».

         З вітальною промовою до громади звернувся в.о.старости с.Галузія Шпак Іван Іванович, котрий висловив щиру подяку усім жителям за любов та вірність рідному селу, за внесок у розвиток та добробут, тим, хто не тільки на словах, а й конкретними справами допомагає у благоустрої села, підтриманні порядку, розбудовує та прикрашає свій будинок, свій двір, вулицю, усе село.

         Зі сцени ведучі повідали біографію села, згадали Ляцевича Кирила Миколайовича, Сацика Каленика Ігоровича, Борисюка Василя Андрійовича та Кульчицького Михайла Івановича, які увіковічнили історію рідного села в книгах і навіть у поетичних творах.

           Багато слів вдячності лунало на адресу хлопців, які захищають рідну землю на сході нашої Батьківщини, які у боротьбі за незалежність, мир та спокій у рідній державі ризикують своїм життям. Це Білов Віктор Вікторович, Морач Сергій Петрович, Дерчун Іван Миколайович, Кобрин Микола Сергійович, Карпович Анатолій Ростиславович, Лопушик Сергій Михайлович, Євпак Іван Степанович, Євпак Віктор Степанович, Ружицький Анатолій Володимирович. Ми повинні знати імена своїх героїв.
       Концертну програму прикрасили милозвучними українськими піснями школярки Ангеліна та Ірина, галузійський  фольклорний  колектив «Молодички», читці та автори віршів,  хвилю оплесків викликав запрошений фольклорний колектив «Прилісняночки» із с.Прилісне, цікавим був виступ на баяні Мельник Ірини, танець у виконанні учениць загальноосвітньої школи с.Галузія, ну і особливо тепло галузійці сприйняли  гуморески  Сергія Лопуховича з с.Городка.

        Особливою увагою та щирими словами привітань відзначили ряд жителів села за різними категоріями. Та не тільки словами. Отримали галузійці і пакуночки з подарунками, кошти на які виділила  Прилісненська сільська рада та місцеві підприємці. Серед нагороджених були золоті ювіляри – подружжя Бакаїв Андрія Трохимовича й Парасковії Матвіївни, Євпаків Петра Яковича й Ганни Іванівни, срібні ювіляри – подружжя Маркітанів Сергія та Наталії, Паньків Анатолія та Олени, Шкаралевичів Івана та Галини, Ружицьких Івана та Людмили, Борисюків Віктора та Оксани,відзначені найстаріший житель села - Євпак Степан Матвійович, якому виповнилось 97 років, та наймолодша жителька - Дудай Варвара Ігорівна, яка народилась  3 липня 2017 року. Ведучі зауважили, що цьогоріч у молоді сільські сім’ї лелека завітав 9 разів, вперше за роки незалежної України в с.Галузія в родині Дзендзелюків Сергія та Оксани народилися двійнята Святослав та Богдан.

          Також було підбито підсумки огляду садиб і вулиць. Найкращим сільським подвір’ям визнано двір Хвост Євгенії Іванівни, а найяскравішіві клумби – біля садиби Мисливець Лідії Володимирівни.

      Офіційна урочиста частина свята завершилася піснею «Моє рідне село».  А ввечері на сільську молодь і тих, хто,незважаючи  на роки, почуває себе молодим, чекала дискотека та фейєрверк.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чого не вистачає для розвитку туристичного потенціалу громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь